Ya o parayı geri ödeyecekler, ya icralık olacaklar

Ya o parayı geri ödeyecekler, ya icralık olacaklar
İBB Teftiş Kurulu, AKP döneminde 34 kişiye şu anki kurla 63 milyon 120 bin 483 lira ödendiğini tespit edip savcılığa başvurdu.

AKP döneminde 34 kişiye, günümüzdeki kur oranıyla 63 milyon 120 bin 483 lira ödendiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu tespit etti ve savcılığa başvurdu.

OdaTV’den alınan habere göre, bir önceki dönemlerde, AKP’li belediyenin, yani 2004-2019 yılları arasında AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan, AKP’li vekiller Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakçı Kan dâhil bazı isimlere yurt dışı eğitimler için burs verdiği, İBB tarafından ortaya çıkarılmıştı.

‘BURS PARALARINI GERİ İSTEYECEKLER’

Türkiye’nin tartıştığı burslarla ilgili son durumu anlatan, Teftiş Kurulu Başkanı Abbas Yaşar, şunları söyledi:

“Bütün raporlar savcılık makamlarına iletildi. Ayrıca şirketlerin kendisine de iletildi. Şirketlere ‘onlardan tahsil edilmesine başlayın’ denildi. Şimdi artık şirketler, hukuki anlamda takibini yapacaklar ve bu paraları isteyecekler”

GERİ DÖNMEDİLER

AKP’li vekiller Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakçı Kan’a İBB’nin ilgili şirketlerinin avukatları burs paralarının geri ödenmesi için ihtarname gönderdi. Ancak, AKP’li vekiller Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakçı Kan ihtarnamelere yanıt vermedi. Hukuki süreç tarafların uzlaşma kurumuna görüş bildirmesiyle devam edecek.

Taraflar uzlaşamazsa İBB’nin ilgili şirketlerinin avukatları, icra işlemini başlatacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar