Seçime kadar borsa sıkışık geçecek! Evren Devrim Zelyut açıkladı

Seçime kadar borsa sıkışık geçecek! Evren Devrim Zelyut açıkladı
Borsa analizleri ile tanınan ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, 28 Mart Salı günü için Günboyu takipçilerine yaşanacak gelişmeleri değerlendirdi.

CEMRE DAĞAŞAN / GÜNBOYU

Dün yurt dışı piyasalara baktığımızda bankacılık sorunlarının çözülmesiyle beraber borsaların yukarı doğru hareketler geliştirdiğini gördük.

Özellikle Amerika''da problemli olan Silikon Vadisi Bankası''nın (Silicon Valley Bank), First Citizen Bank tarafından satın alınması, bu bankanın hisselerinde yüzde 50''den fazla artışları beraberinde getirdi. Buna bağlı olarak da bankacılık hisselerin hem Amerika''da hem de Avrupa''da yukarıya doğru gittiğini gördük ki kapanışlarda pozitif oldu. Dow Jones, 32 bin 432 puandan yüzde 0.60''lık artışla kapandı. Sabah saatlerinde vadelilere baktığımız zaman da bu vadelilerde de artı değerler aldığını gördük. Dolayısıyla bizim haricimizde dünyadaki borsalar gayet güzel gidiyor.

Dönüp Borsa İstanbul''a baktığımız zaman da 5 bin puanın altına indiğini görüyoruz. Güne 4 bin 997 puanla başlayacağız. 5 bin puanın altında biz daima 4 bin 700- 4 bin 800''e doğru gerilemelerin olabileceğine dair ikazlarımızı yapmıştık. Burada yurt dışı artı iken Türk borsasının sıkıntılı olmasının sebebi, tamamen seçim belirsizliği. Türkiye, iktisadi ve siyasi olarak kendisine bir yön çizmediği için şu an Borsa İstanbul''a para gelmiyor. Para gelmediği için yani yatırımcı girmediği içinde endeks yukarıya kalıcı bir çıkışı yakalayamıyor. 

Gün özelinde de 5 binin altında kaldığımız sürece biz, 4 bin 800''e bir gerileme olacağını değerlendiriyoruz.

Eğer 5 bin 20 puan üzerine çıkarsa da bir alım dalgasıyla da 5 bin 150''ye kadar ulaşmasının mümkün olduğunu düşünüyoruz. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar