BİST'te 5000 seviyesi kırılırsa buraya kadar düşebilir! Evren Devrim Zelyut açıkladı

BİST'te 5000 seviyesi kırılırsa buraya kadar düşebilir! Evren Devrim Zelyut açıkladı
Haftanın ilk gününe girerken, kurda yaşanan hareketlilik sonrası gözler borsaya çevrildi. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ve dünya borsasıyla ilgili önemli uyarılar yaptı. 

CEMRE DAĞAŞAN / GÜNBOYU

Borsa İstanbul için "Hafta sonu, bu hafta için borsayı etkileyecek iki olay vardı. Geçen haftayı bankacılık gerginlikleri ile sonlandırmıştık." dedi.

Zelyut''un borsa ile ilgili açıklaması şöyle:

Birinci haber ABD''den bankacılık krizini başlatan Silicon Valley Bank, First Citizen Bank''a satıldı. Bu oradaki piyasalar adına olumlu bir haber.

İkincisi ise, Avrupa''da Deutsche Bank''a yönelik endişeler vardı. Burada Almanya Başbakanı çıktı ve ''Almanya''nın en karlı bankalarından birisidir'' diye açıklama yaptı Deutsche Bank için. Biz de buna katılıyoruz. Bir Credit Suisse değil Deutsche Bank. Uzun süredir yeniden yapılandırma durumu vardı.

Buna bağlı olarak ABD piyasaları pozitif kapatmıştı. Cuma sabah açılışta vadeliler artı gözükür. Asya''ya dönüp baktığımızda ise Çin''de sanayi karlarının düşmesine bağlı olarak negatif bir tablo var. 

BİST YORUMU

Bize baktığımızda ise, BİST''te 5 binin üzerindeyiz. 5 binin üzerinde kaldıkça 5150 deneyeceğiz diye tahmin ediyorum. Ama yatırımcıların 5000 seviyesine dikkat etmesini istiyoruz. Burası eğer olumsuz bir veri akışı ile aşağı yönlü kırılırsa 4750 seviyelerinin de potada olduğunu unutmamak lazım.


Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar