Seçim takvimi işliyor! 11 Şubat'a kadar sandıkların yeri netleşecek

Seçim takvimi işliyor! 11 Şubat'a kadar sandıkların yeri netleşecek
Türkiye, 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Seçim hazırlıkarı da sürüyor.

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere hazırlanırken, Yüksek Seçim Kurulu titiz bir çalışma içerisine girdi.

Yerel seçimler için toplamda 170 milyon oy pusulası basılacak ve 11 Şubat tarihine kadar sandık yerleri belirlenecek.

YSK, Devlet Malzeme Ofisi üzerinden mahalli idareler seçimleri için kullanılacak birleşik oy pusulalarının ve görme engelli oy kullanma şablonlarının hazırlanması, basım ve dağıtım işlemleri için ihaleye çıktı. Bu kapsamda, 169 milyon 980 bin 135 adet birleşik oy pusulası ile 465 bin 699 adet görme engelli oy kullanma şablonu üretilecek.

Yüzde 15 oranında seçmen sayısından fazla oy pusulası basılacak olan seçim malzemeleri dört farklı renkte olacak. Yapılacak olan çalışmalar sonucunda 11 Şubat tarihine kadar seçmen kütükleri, oy verecekleri yerler ve sandıkların yerleri kesinleştirilecek. İlçe seçim kurulları ise 12 Şubat'ta seyyar sandık oluşturma sürecine geçecek ve hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin seyyar sandıklara işlenmesi için çalışmalara başlanacak. Ayrıca, ilgili sandık kurulları belirlenecek ve yerel seçimlere yönelik süreç hızla devam edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar