Cumhur İttifakı'nda Akşener ısrarı! Bahçeli'den sonra Destici ve Erdoğan'dan da kal çağrısı

Cumhur İttifakı'nda Akşener ısrarı! Bahçeli'den sonra Destici ve Erdoğan'dan da kal çağrısı
Kurultay kararı alan ve aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti lideri Meral Akşener'e, MHP lideri Bahçeli ve Mustafa Destici'nin ardından Erdoğan’ın da “Partinizin başında kalın, ayrılmayın” dediği iddia edildi.

27 Nisan’daki kongrede aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Gene Başkanı Meral Akşener’e Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici’den sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın da ‘gitme kal’ dediği iddia edildi.

PolitikYol’un haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ‘genel başkanlığı bırakmaması gerektiğini’ söyledi.

Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Erdoğan’ın telefonla bayramlaştığı parti genel başkanları arasında Meral Akşener de vardı.

Akşener ile Erdoğan arasındaki görüşmede karşılıklı bayramlaşmanın ardından konu İYİ Parti’nin kurultayına geldi. Erdoğan’ın kurultayda Akşener’in aday olmama kararını da kısaca değerlendirdiği öğrenildi.

İYİ Partililerin de haberdar olduğu bu değerlendirme sırasında Erdoğan, Akşener’e genel başkanlığa aday olmama kararı için “Bırakmamanız daha isabetli olabilir” dediği belirtildi.


Parti kaynakları da görüşmenin içeriğine dair bilgileri doğrularken, Akşener’in cevabı hakkında yorum yapmak istemedi.

BAHÇELİ VE DESTİCİ DE ‘GİTME KAL’ DEMİŞTİ

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaretinde açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘Akşener’in partisinin başında kalması gerektiğini’ söylemişti.

İYİ Partililerin aday olmayacağını açıklayan Akşener'i kararından vazgeçirmesi gerektiğini savunan Büyük Birlik Genel Başkanı Destici, "O kadrolara düşen 'sizi bırakmıyoruz' denmesidir" diye konuşmuştu.

İYİ PARTİ'DEN YALANLAMA

İYİ Parti, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'e "Partinizin başında kalın, ayrılmayın” çağrısında bulunduğu iddiasını yalanladı.

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "Dün bayramlaşma programı kapsamında Sayın Cumhurbaşkanı ile genel başkanımız Sayın Meral Akşener arasında nezaketen yapılan bir telefon görüşmesine ilişkin olarak gerçek dışı haber ve iddialar ortaya konulmuştur.

Bayramlaşma dışında bir içeriği bulunmayan bu görüşme, farklı saiklerle partimize yönelik bir algı operasyonuna dönüştürülmüştür. Söz konusu haberlerin organize olarak yayılması ise İYİ Parti'nin kurumsal yapısına zarar vermeyi amaçlamaktadır. Gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunu kamuoyunun takdirlerine sunarız" denildi.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar