Sayıştay raporu rezaleti ortaya çıkardı: TRT'ye sınavsız 4 bin kişi alınmış!

Sayıştay raporu rezaleti ortaya çıkardı: TRT'ye sınavsız 4 bin kişi alınmış!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sayıştay’ın 2021 yılı raporuna göre TRT’ye sınavsız ve mülakatsız 4 bine yakın personelin alındığını ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sayıştay’ın 2021 yılı Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) denetim raporlarına göre TRT’ye 4 bine yakın personelin sınavsız alındığını söyledi. Kamu Personel Seçme Sınavı''nda (KPSS) derece yapan yüzlerce vatandaş mülakatlarda elenirken, sınavsız alınan 4 bin kişi sosyal medyada tartışma yarattı. Daha önce TRT''ye girmek için başvuran ancak elenen birçok aday sosyal medya hesaplarından "Bunun adı kul hakkı yemek değil mi?" diyerek sitem etti. 

"AYRIMCILIĞIN KİTABINI YAZDILAR"

İlgezdi, söz konusu rapor hakkındaki sözlerine: "İktidarın milyonlarca yurttaşımızın KPSS’de başarılı olmasına rağmen sözlü mülakat adı altında ucube bir yöntemle elemesine ses çıkarmamasına, hemen hemen her kurumda yaptığı gibi devletin televizyon kanalına da yandaşlarını doldurmak için hiçbir fırsatı kaçırmadığına ve ayrımcılığın kitabını bir kez daha tekrar yazdığına bu rapor ile şahit oluyoruz." diyerek devam etti. 
 

"SARAY İKTİDARINDAN TRT''Yİ KURTARACAĞIZ"

İlgezdi, yapılacak ilk seçimde iktidara geleceklerini hatırlatarak: "Muhalefeti dayanaksız iddialarla eleştirmeye yemin etmiş konuklarla hazırlanan programlara milyonlarca bütçeler yatıran saray iktidarından TRT’yi kurtaracağız. Halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlayan TRT’nin yandaş yöneticileri bilsinler ki, CHP iktidarında TRT iktidarın değil halkın televizyonu olacak. Yurttaşlarımıza söz veriyoruz.” dedi. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar