Haluk Pekşen'den Sayıştay iddiası: Müfettişlerin sisteme rapor girmesi engellendi

Haluk Pekşen'den Sayıştay iddiası: Müfettişlerin sisteme rapor girmesi engellendi
Eski Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Haluk Pekşen'den, Sayıştay'da yolsuzlukların ortaya çıkarılmasının engellendiğine dair flaş bir iddia geldi. Yolsuzlukların ortaya çıkarılmasının engellenmek istendiğini belirten Pekşen, müfettişlerin sisteme rapor girmesinin engellendiğini iddia etti.

'SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİNİN RAPOR GİRMESİ ENGELLENDİ'

Bakanlıklar, belediyeler gibi pek çok devlet kurumunda yaşanan yolsuzlukları ortaya çıkarmak ile görevli olan Sayıştay müfettişlerinin görevlerini yerine getirmelerinin engellediği iddia edildi. Eski CHP milletvekili Haluk Pekşen tarafından gündeme getirilen bilgilere göre, pek çok kurumdaki yolsuzlukları tespit eden müfettişlerin, elde ettikleri bu raporları bir aydır sisteme giremediği öğrenildi. Yaşanan skandal üzerine henüz bir açıklama yapılmazken, AKP’li belediye ve kamu kurumlarında çalışma yapan müfettişlerin raporları ellerinde kaldı.

Cumhuriyet''ten Mehmet İnmez''in haberine göre, müfettişlere uygulanan bu engellemenin başkentte gündem olduğunu söyleyen Haluk Pekşen, ''''Müfettişlerin özellikle yolsuzluk ve usulsüzlük tespiti yaptıkları raporlarını bilgisayar kayıtlarına girilmesine izin verilmiyor'''' dedi.

Haluk Pekşen''in açıklamaları şu şekilde:

Müfettişler hazırladıkları raporları daha önce otomatik olarak kendileri sisteme girebiliyordu. Müfettişlerin özellikle yolsuzluk ve usulsüzlük tespiti yaptıkları raporlarını bilgisayar kayıtlarına girilmesine izin verilmiyor. Sayıştay müfettişinin yolsuzlukları resmileştirilmesi artık mümkün değildir. Yolsuzluk tespiti yapmış ise bilgisiyara girmesi ve yayımlaması mümkün olmayacak. Raporlar, rapor olmayacak. Tümüyle Sayıştay kuru binadan ibaret hale getirilmiş olacak. Bundan sonra yolsuzlukların soruşturulması ve yargıya taşınması olanaksız. Müfettişlerin sadece elleri kolları bağlanmış olduğu gibi olağanüstü baskılar da oluşmuş olacak. Müfettişlerin büyük bir kısmı bu baskılar yüzünden görev yerlerinin değiştirilmesini istiyor. Müfettişler iş yapamaz hale gelmiştir. Rapordan yolsuzluk kavramlarını çıkar o şekilde gir diyecekler. Yolsuzlukları örtbas etmek için düzen kuruldu. Yolsuzluk tespiti sende kalsın diyorlar. Bunu ‘rapora geçme’ diyorlar.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar