Savcılıktan flaş Dilan Polat kararı!

Savcılıktan flaş Dilan Polat kararı!
Dilan Polat'ın avukatı, sağlık ve psikolojik sorunları nedeniyle müvekkilinin tahliyesini talep etmişti. Bu talep üzerine savcılık, Polat'ın durumunu değerlendirmek amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan Dilan Polat'ın avukatı, müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde tutulmasının uygun olmadığına dair bir dilekçeyle savcılığa başvurdu ve tahliye talep etti.

Başsavcılık, bu dilekçeyi değerlendirdikten sonra Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na bir yazı göndererek Dilan Polat'ın en yakın adli tıp birimine sevk edilmesine karar verdi.

e.webp

NE OLMUŞTU

İstanbul merkezli altı ilde gerçekleştirilen operasyonlar, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Operasyonda dijital materyal ve defterlere el konulmuştu. MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesiyle 200 milyon lira para girişi yapıldığı belirlenmişti.

qntizycvksktxqykipgwa.jpg

Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firma üzerinden gayrimenkul ve birçok araç alınmıştı.

Bu operasyonlar sonucunda Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklanmış, hakimlik ise 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermişti.

Dilan Polat'ın 2019'da 'şampiyonlar ligi' adıyla sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafta yer alan bazı kişilerin kimlikleri tespit edilerek soruşturmaya dahil edilmişti. Savcılık, fenomenler hakkında yurt dışına çıkış yasağı talep etmişti.

Son olarak, aylık tutukluluk incelemesi yapan sulh ceza hakimliği, 16 şüphelinin 'vergi usul kanununa muhalefet' suçundan tahliyesine karar verirken, diğer suçlamalarla ilgili tutukluluk hallerinin devamına hükmetmişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar