Savaştan kaçan İsrailliler İstanbul’a geliyor: 'İnsanlar uçuş için yalvarıyor'

Savaştan kaçan İsrailliler İstanbul’a geliyor: 'İnsanlar uçuş için yalvarıyor'
İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu İsraillileri taşıyan THY yolcu uçağı ile İstanbul Havalimanı’na indi. Bir İsrailli "İnsanlar uçuş için yalvarıyor. Bu uçuşlara çok para ödedik." dedi.

Hamas-İsrail arasındaki çatışmalar sebebiyle İsrailli vatandaşların başkent Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı'ndan düzenlenen seferlerle ülkelerini terk edişi sürüyor.

Özellikle kadın ve çocukların bulunduğu çok sayıda İsrailli yolcu, saat 18.00 sıralarında THY’ye ait uçakla İstanbul Havalimanı’na indi. Tel Aviv’de öğrenci olan ve savaş sebebiyle ülkesini geçici olarak terk etmek zorunda kalan Rebecca Satloff orada yaşananları anlattı.

"İNSANLAR YALVARIYOR"

Satloff, "Şu anda Türkiye’deyiz. Buradan ne yazık ki Amerika’ya gitmeye çalışıyoruz. Aktarma uçuşuyla oraya gideceğiz. Türkiye'de olmak güzel bunun için çok minnettarız. Tel Aviv’de havalimanında çok uzun kuyruklar var. İnsanlar uçuş için yalvarıyor. Bu uçuşlara çok para ödedik. Bazı hava yolu şirketlerinin bu durumdan yararlanmaya çalıştığını hissettim" diye konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar