Şamil Tayyar ile Cemal Enginyurt arasında 'çakar' tartışması

Şamil Tayyar ile Cemal Enginyurt arasında 'çakar' tartışması
AKP Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un ‘çakarlı araç’ açıklamalarına tepki göstererek “Çakar mevzu kapansın artık. Vatandaş çakarsa kötü çakar” ifadelerini kullandı.

TOLGAHAN KARAOĞLU / GÜNBOYU

TBMM’de İçişleri torba yasasına son anda eklenen bir maddeyle milletvekili araçlarına çakarlı geçiş üstünlüğü verilmişti. Düzenlenmeyi savunan MHP Ordu Milletvekili Enginyurt’a AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar Twitter'dan tepki gösterdi.

Enginyurt'un “Türkiye’de mafya babalarının çakarlı arabası var. Dört koruması var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor” sözlerine tepki gösteren Tayyar, "Sevgili vekilim. Endişelerinde haklısın, işin suyu çıktı ama iki yanlıştan da bir doğru çıkmaz. Çakar mevzu kapansın artık. Vatandaş çakarsa kötü çakar!” ifadelerini kullandı.

t.JPG

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre sadece ambulans, itfaiye araçları, suç takibindeki güvenlik araçları ve koruması bulunan araçlar geçiş üstünlüğüne sahipken; geçiş üstünlüğünün sıralandığı maddenin kapsamına sabaha karşı 3 sularında geçirilen bir maddeyle milletvekilleri de eklendi.

Böylece  milletvekili araçları kırmızı ışıkta geçebilecek, park yasağı gibi trafik kısıtlamalarına tabi olmayacak ve çakar lamba takabilecek.

MHP'li Cemal Enginyurt ise bugün yaptığı açıklamada milletvekillerine arabalarında çakar lamba kullanmasına izin verilmesine yönelik eleştirilere, "Çakar kullanarak ne yaptık, araçların üzerinden mi geçtik? Türkiye'de mafya babalarının çakarlı arabası var. Dört koruması var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor." diyerek tepki gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar