Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne %0,48 artışla 9.763,37 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 46,59 puan ve %0,48 artışla 9.763,37 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi %0,56 ve holding endeksi %0,37 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran %2,59 ile sigorta olurken, tek kaybeden %3,73 ile spor sektörü oldu.

Dünkü dalgalı seyrin ardından Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %0,05 düşüşle 9.716,77 puanla tamamladı.

Uzmanlar, küresel pay piyasalarında, ABD'de dün açıklanan verilerin enflasyonla mücadelenin beklenenden daha uzun sürebileceğine dair işaretler vermesiyle karışık bir seyir izlendiğini belirtti.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını %50'de sabit bıraktı.

Faiz kararı sonrasında, TCMB'den yapılan açıklamaya göre, TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranı yükseltildi. Kur Korumalı Mevduat (KKM) için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına yenileme ve TL'ye geçiş oranına bağlı olarak uygulanan faiz oranı üst sınırı %60, TL mevduat için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına TL'ye geçiş oranına göre uygulanan faiz oranı üst sınırı %80 olarak belirlendi.

Bu şekilde belirlenen koşulları karşılayan bankaların tesis edilen zorunlu karşılık tutarı için alabileceği en yüksek faiz KKM hesaplarında %30, TL mevduat hesaplarında ise %40 oldu.

Uzmanlar, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin izleneceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın ise destek konumunda olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar