Salda Gölü’nün muhteşem manzarası sıcak hava balonlarıyla birleşecek

Salda Gölü’nün muhteşem manzarası sıcak hava balonlarıyla birleşecek
Salda Gölü, doğal güzellikleri ve turkuaz renkli sularıyla meşhur olup, bu yaz sezona muhteşem bir yenilikle giriş yapmaya hazırlanıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemelerin ardından, Salda Gölü'nün eşsiz manzarası sıcak hava balonları ile izlenebilecek.

Yıllardır binlerce turisti ağırlayan Salda Gölü, bembeyaz kumsalları ve turkuaz renkli sularıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Yeni sezon öncesi ise, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen düzenlemelerle Salda Gölü artık sıcak hava balonlarıyla keşfedilebilecek.

Burdur'da gerçekleştirilen sıcak hava balonu tanıtım etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gazi Atatürk Stadı'nda düzenlenen lansmana, Vali Türker Öksüz ve protokol üyeleri de katılarak sıcak hava balonlarını inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Burdur Valisi Türker Öksüz, sıcak hava balonlarının başta Salda Gölü olmak üzere il genelinde birçok kültürel alanda faaliyete geçeceğini belirtti. Öksüz, "İleriki günlerde inşallah Salda Gölü başta olmak üzere diğer doğal güzelliklerimizin olduğu yerlerde de sıcak hava balonunu faaliyete geçirerek orada etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Bu sayede turizmden aldığımız katma değeri artıracağız. Ülkemizin her köşesindeki insanlar Burdur’un tarihi yerlerini, doğal güzelliklerini görme imkanına sahip olacaklar. Ve onları havada keşfedecekler, biz de buna katkıda bulunmak istiyoruz. Kültür Turizm Müdürlüğümüzle bu rotaları çalışıyorduk ve sona geldik. Kısa bir süre sonra da devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

Sıcak hava balonlarının turizme büyük katkı sağlaması hedefleniyor ve bu etkinlikle Salda Gölü'nün cazibesi daha da artırılacak. Etkinliğe katılan vatandaşlar, sıcak hava balonlarının turizme olumlu etkilerinden ve Salda Gölü'nün güzelliklerini havadan izleme şansından memnuniyetlerini dile getirdi.

Sıcak hava balonlarına ilgi gösteren Rumeysa Güleşçi, "İlk defa deneyimleyeceğim bir şey olduğu için Burdur’a turizm katkısı olacağını düşündüğüm için mutluyum. Faydalı bir etkinlik ve proje olacağını düşünüyorum. Salda Gölü kenarında da balona binmek isterim. Yakın olduğumuz için sürekli gidip tadını çıkarabiliriz” dedi.

Gölhisar ilçesinden gelen Yasin Başar, "İlk defa sıcak hava balonuna biniyorum. Yükseğe çıkmak güzel bir duygu, kuş bakışı olarak görebiliyoruz her yeri. Daha önce paraşüte binmiştim ama balonu ilk defa denedim. Sıcak hava balonlarının turizme etkisinin büyük olacağını düşünüyorum. Turistleri Salda Gölü’ne daha çok çeker. Ama fiyatının yerli turist için daha uygun olması gerekiyor. Kapadokya ve Pamukkale’ye baktığımızda fiyatın pahalı olduğunu görüyoruz. Fiyatı daha uygun olursa yerli halkın talebinin de fazla olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar