Sahte parayla hayvan satın alan 2 şahıs tutuklandı

Sahte parayla hayvan satın alan 2 şahıs tutuklandı
Burdur’da sahte para ile hayvan alan ve piyasaya 699 bin 600 TL değerinde sahte para sokan 2 kişi, Konya’da yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Burdur’un Çavdır 23 Mart tarihinde R.Z. (58) ve S.S.'ye (33) ait 4 hayvanı 230 bin TL karşılığında Ü.G.(30) ve E.B. (39) adlı kşiler satın aldı. Daha sonra hayvan sahipleri R.Z. ve S.S. parayı kontrol ettiklerinde sahte olduğunu belirlemesiyle Çavdır İlçe Emniyet Amirliği’ne haber verdi. İhbar üzerine Çavdır İlçe Emniyet Amirliği ve KOM Şube tarafından düzenlenen çalışmalarla şüpheliler Ü.G. ve E.B. 26 Mart'ta Konya’nın Ilgın ilçesinde yakalandı.

aw171660-02-1.jpg

Gözaltına alınan kişiler sorgusunda şahısların daha önce Yozgat’ın Sorgun ilçesinde de benzer olan yöntemler piyasaya 469 bin 600 TL sahte para sürdükleri belirlendi.

Yapılan çalışmalar ve emniyetteki işlemlerinden sonra piyasaya toplamda 699 bin 600 TL sahte para sokan Ü.G. ve E.B. adlı şahıslar Gölhisar Adliyesinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. R.Z. ve S.S.’ye ait 4 hayvan sahiplerine geri verildi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar