Sagopa Kajmer kimdir? Sagopa Kajmer'in şarkıları nedir? Sagopa Kajmer ne demek?

Sagopa Kajmer kimdir? Sagopa Kajmer'in şarkıları nedir? Sagopa Kajmer ne demek?
Ünlü rapçi Sagopa Kajmer'in kim olduğu son zamanlarda merak ediliyor. Birçok insan internette Sagopa Kajmer'in kim olduğunu araştırıyor. Peki Sagopa Kajmer kimdir? Sagopa Kajmer'in şarkıları nedir? Sagopa Kajmer ne demek?

Ünlü rapçi Sagopa Kajmer, Fuat Ergin ile sosyal medya üzerinden kavga etti. İkili arasında dönen küfürlü kavganın ardından Sagopa Kajmer'in kim olduğu internette merak edilmeye başlandı. Peki Sagopa Kajmer kimdir? Sagopa Kajmer ne demek?

SAGOPA KAJMER KİMDİR?

Sagopa Kajmer, gerçek adı Yunus Özyavuz olan ünlü sanatçı 17 Ağustos 1978 tarihinde Samsun'da doğdu. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Samsun'da yerel bir radyoda DJ olarak çalışmaya başladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

Müzik kariyerine 1998 yılında Kuvvetmira adlı rap grubuyla başlayan Sagopa Kajmer, Türkiye'nin önemli rap sanatçılarından biri olarak tanınıyor. G.O.R.A. filmi müziklerine de imza atan sanatçı, birçok solo albüm ve düet projelerine imza atmıştır. 2005 yılında Romantizma albümüyle büyük beğeni kazandı. Aynı zamanda Melankolia Müzik plak şirketini kurarak müzik alanında kendi yolunu çizdi.

SAGOPA KAJMER NE DEMEK?

Ünlü rapçi Sagopa Kajmer, Beyazıt Öztürk ve Meral Okay'ın sunduğu 'Nasıl Yani' programında adının nereden geldiğini kendi açıklamıştır. Sanatçının açıklamalarına göre adı Mısır'da piramitlerde yazan bir tabirden geliyor. Piramitlerde bulunan hiyerogliflerde Sagopa adlı piramidin keşfini yapan insanın Kajmeri isminde birisi olduğu belirtiliyor. Sagopa Kajmer İsmini de buradan esinlenerek oluşturduğunu belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar