Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Sağlık Bakanlığı'na           

Pandemi ve tedbirlerinin alınmasından bu yana yaklaşık 18 ay geçti. Geçmiş dönemde 19 Ocak 2021 tarihinde Basın açıklaması ile bir duyuru da bulunan Sağlık Bakan'ımız Fahrettin Koca, hekimlerden sonraki katagori de olan ''Çarşamba'dan sonra 21 Ocak Perşembe günü Engelli kişilerin ''aşılanmasına" geçilecek demişti. Kaldı ki engelliler için ilk doz aşılanmalar 25 Mart 2021 tarihinde başladı. Toplam aşılanmadan geçen süre yaklaşık iki ay olmuştur.

Bazı yabancı ülkeler pandemi süresinde vatandaşlarının evlerine ücretsiz olarak  C Vitamini, D Vitamini ve bağışıklığı güçlendiren farklı ilaçlar ile vatandaşlara hizmet sağladılar. Acaba Bakanlık olarak böyle bir hizmet vermeyi düşünüyor musunuz ?   

 Buna istinaden Sağlık Bakanlığımıza bir istatislik sormak istiyorum. 2020 yılının ilk çeyreğinden  pandeminin başladığı zamandan bu yana (2021 Eylül) kaç engelli kişi virüse yekalandı?  2) Kaç kişi vefat etti?  3) Kaç engelli birey sağlığına geri kavuştu?  4) Bu virüsten en çok etkilenen engelli grup hangisiydi?  Bu verileri bizlerle paylaşmalarını rica edeceğim. Bu zamana kadar bu konuda hiçbir bilgi paylaşımı olmadı acaba neden? Zaten zor koşullarda yaşayan engelli bireyler bazı dönemlerde pisikolojik destek ihtiyacı olmuştur, bu dönemlerde Sağlık Bakanlığı böyle bir destek hizmeti sağlamış mıdır?  Umarım kısa zamanda Sağlık Bakanlığı konu ile ilgili bir bilgi paylaşımı yapacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları