Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak! İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak! İşte detaylar...
Sağlık Bakanlığı, 27 bin sözleşmeli personel alacak. KPSS sonuçlarına göre gerçekleştirilecek yerleştirme için adaylar 21-28 Şubat tarihleri arasında tercih yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı, bünyesinde istihdam edilmek üzere toplamda 27 bin sözleşmeli personel alımına dair ilanını Resmi Gazete üzerinden duyurdu.

İlan kapsamında, alınacak personelin 15 bini hemşire, 2 bini ebe, bin 540'ı sağlık teknikeri (ilk ve acil yardım), bin 200'ü ise sağlık teknikeri (röntgen) olacak şekilde dağılım gösteriyor.

Resmi Gazete'de yer alan duyuruda, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere yapılacak olan alımların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 45/A maddesi kapsamında gerçekleşeceği belirtildi. Adayların bu alıma başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme sürecine katılması gerekecek.

İlanda, adayların tercihlerini 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat 2024 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifreleriyle yapabilecekleri vurgulanırken, posta yoluyla veya elden teslim edilen tercih listelerinin geçerli olmayacağı önemle belirtildi.

Başvuru yapacak adaylara, KPSS-2024/5 tercih kılavuzunun ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacağı bilgisi de ilanda yer aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak olan sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuruların, belirtilen tarihler arasında ve belirtilen kurallara göre gerçekleştirilmesi gerektiği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar