Fahrettin Koca: Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz bu yaz olacak.

Fahrettin Koca: Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz bu yaz olacak.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı ardından açıklama yapıyor.

"Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz bu yaz olacak"

Korona virüs Bilim Kurulu, bugün saat 16.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantısının gündeminde Aşı tedariği ve aşılama planı vardı. Toplantının ardından Fahrettin Koca, açıklama yaptı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar: 

Kademeli normalleşme dönemi ve aşı programını ele aldık. Her kapanma döneminde büyük bedeller ödeyerek vaka sayılarının düştüğüne şahit oluyoruz. Kontrollü şekilde sosyalleşmedikçe ağır bedeller ödüyoruz.

Kısıtlama dönemlerinde gösterdiğimiz fedakarlığın neticelerini, bir anda eski normallerimize dönmeye kalkarak heba etmemeliyiz. Daha ağır bedeller dönmemek için adım adım normale dönmemiz gereken günler olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Bundan sonra bireysel tedbirler çok daha önemli olacak. Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz bu yaz olacak.

Aşı programının başarıyla yürütülmesi halinde, yaz aylarında salgından değil, daha güzel günlerden bahsedeceğimiz görünür oldu. Bunu başarıyla hayata geçirmek için sizden tek bir yeni talebim var: Lütfen aşı sırası gelen vatandaşlarımız aşılarını olsunlar.

Son günlerde ülkemizde aşı karşılaştırmalar yapılmaktadır. Bunların bilimsel mecralarda yapılmadığına emin olabilirsiniz. Teknik olarak bir aşıyı diğer bir aşı ile karşılaştırmak için yıllar gerekmektedir. Oysa mevcut aşılar son derece yeni aşılardır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar