Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Nöbet sayıları 8'i aşmayacak

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Nöbet sayıları 8'i aşmayacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca asistan doktorların aylık nöbet sayısının sekizin üzerinde olmayacağını açıkladı.

Asistan hekimlere yönelik olarak yeni düzenleme önümüzdeki hafta içerisinde yayımlanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın katıldığı AKP''nin kuruluş yıl dönümü programında, asistan doktorlarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, yeni düzenlemede asistan doktorların en fazla 8 saat nöbet tutacağını açıklarken; yeni yönetmeliğin de önümüzdeki hafta içerisinde yayınlanacağını duyurdu. 

8 SAAT ÜZERİNE YAPTIRIM YOLDA

Koca, sistemin yükünü çekenlerin asistanlar olduğunu belirtirken, nöbet sayılarında düzenleme yapılacağını ve 8 saatin üzerindeki nöbet durumlarında kiniğe dair yaptırımların uygulanacağını söyledi. Koca''ya AKP''nin kuruluş yılı programında bir partilinin asistan hekimlerinin fazla nöbet tuttuğunu ve evlendiremediklerini söylemesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Biz nöbet ertesi 24 saatten fazla çalışılmamasını ve bunun da 8 nöbetten fazla olmamasını yönetmelikle netleştiriyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız hem nöbet sayıları azalarak hem de gelir düzeyleri artarak bundan böyle rahatlıkla evlenebilecek" dedi.

"DEĞİŞİKLİĞİ KANUNLA MÜMKÜN"

Fahrettin Koca, intern doktorlar hakkında yaptığı açıklamada ise; "İntern arkadaşlarımızla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi olmuştu kabine sonrası ve bundan böyle intern yani son sınıflarında asgari ücret kadar bir ücret müjdesi olmuştu. Bununla ilgili de bakıyorum özellikle intern arkadaşlarımız ''niye halen bu bize ödenmiyor'' diyor. Bildiğiniz gibi bu, kanunla olan bir durum. Yani internlere verilecek olan bu ücretin değişikliği kanunla mümkün. Meclis tatilde olduğunda, iradesi nasıl devreye girecek? Meclis açıldığında, meclisin iradesi en erken dönemde devreye girecek" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar