İstanbul'da 3 hastaneye daha tahliye kararı

İstanbul'da 3 hastaneye daha tahliye kararı
Deprem riskinden ötürü İstanbul'da tahliye kararı verilen hastanelere 3 tane daha eklendi. Böylece Tamamı veya bir bölümü taşınacak hastane sayısı 6'ya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, o hastaneleri duyurdu.

6 Şubat''ta yaşanan büyük Kahramanmaraş depremleri sonrasında stanbul''daki hastane binalarının incelenmesine devam ediliyor.

İncelemeler sonucunda tahliye edilecek hastanelerin sayısı arttı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin B ve C bloklarında halihazırda yürütülmekte olan hizmetler, aynı kampüste bulunan Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Prof. Dr. Asaf Ataseven ek binası ile Sultanbeyli Devlet Hastanesinde sürdürülecektir." dedi.

Bakan Koca, İstanbul Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ihtiyacını karşılamak için Gümüşsuyu ek binasında ilave kapasite oluşturulacağını açıkladı.

SAYI ARTTI

Tahliye edilecek hastaneler arasında ilk açıklananlar İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri ile Kağıthane Devlet Hastanesi''ydi.

Son gelişmeyle birlikte İstanbul''da tahliyesine karar verilen kurum sayısı 6''ya yükseldi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan B ve C bloğun da tahliye edilmesi kararı verildi. Bu binada bulunan klinikler Bahçelievler Devlet Hastanesi ve İstanbul Fizik Tedavi Hastanesine tahliye edilecek.

Kağıthane Devlet Hastanesinin Şişli Hamidiye Etfal Hastanesine taşınma işlemleri tamamlandı.

Tahliye kararı alınan diğer hastanelerdeki taşınma hazırlıkları da devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar