Hatay'da yıkılan devlet hastanesinde yeni gelişme

Hatay'da yıkılan devlet hastanesinde yeni gelişme
6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda en büyük yıkımların olduğu Hatay'da daha önce 'depreme dayanıksız' raporu düzenlendiği ortaya çıkan İskenderun Devlet Hastanesi binasının A bloğu hakkında yürütülen soruşturma sonucunda binayı yapan sorumlular hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Büyük deprem felaketinden en çok etkilenen kentlerimiz arasında bulunan Hatay''da İskenderun Devlet Hastanesi binasının A bloğu yıkılmış, blok içinde  onlarca hastayla sağlık çalışanı enkaz altında kalmıştı.

80''e yakın kişinin öldüğü bina hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, resen soruşturma başlattı. Soruşturma sürecinde, bilirkişiler hastane enkazında inceleme yaparak örnekler aldı.

DAYANIKSIZ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Depremde yerle bir olan A Blok’a 2012 yılında verilmiş olan ‘depreme dayanıksız’ raporu da tutanaklarda yer aldı.

Belirtilen raporun, halen hastanenin internet adresinde, "1000 yatak kapasiteli tek yerleşke içerisinde yeni hastane binası en acil ihtiyaç olarak görülmektedir. 2012 yılında hastanemiz A Blok’unda yapılan ‘Deprem Dayanıklılık Testi’ raporu olumsuz gelmiştir. A Blok fiziki olarak eski olup 4-6 yataklı koğuş tipi odalar bulunmaktadır” ifadesiyle yer aldığı tespit edildi.

MÜTEAHHİT VE YAPI SORUMLUSUNA YAKALAMA KARARI

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, soruşturmada Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazdığı talimat yazısında, ‘Deprem Dayanıklılık Testinin’ temin edilmesi talebinde bulundu.

Denetim ve tedbir almakla yükümlü kamu görevlilerinin kimlik, adres ve iletişim bilgileri de talep edildi.

Müteahhit A.Ö. ile fenni mesul S.T.’nin şüpheli olarak ifadesinin alınması kararlaştırıldı ve A.Ö. ile S.T. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar