Sağanak yağış çok kuvvetli geliyor...

Sağanak yağış çok kuvvetli geliyor...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde bayram süresince hissedilecek sıcaklık değerleri de belli oldu.

Meteoroloji''den güncel raporuna göre hava sıcaklıkları mevsim normallerinde olacak. Ancak yurt genelinde kuvvetli yerel sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yeni raporda, 9 Temmuz Cumartesi günü için 10 ile, yarın için de 11 ile sarı kodlu uyarı yayımlandı...

Ankara, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Eskişehir, Kastamonu, Kütahya, Sinop, Karabük, Düzce illerinde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, bayramın ilk günü için bu illere ''sarı kodlu'' uyarı verdi. 

Kurban Bayramı''nın ikinci günü ise (10 Temmuz Pazar) 11 ile ''sarı kodlu'' ''sağanak yağış'' uyarısı yapıldı. İşte o iller: Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce.

MGM''den alınan 5 günlük hava tahmin raporunda bayram günleri boyunca yurt genelinde sağanak yağışların ve yerel kuvvetli yağışların etkisini göstereceği görülüyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün Pazar günü için yaptığı uyarıları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da resmi sosyal medya hesabından paylaşarak vatandaşları uyardı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar