Saç Ekiminden sonra nelere dikkat edilmelidir?

Saç Ekiminden sonra nelere dikkat edilmelidir?
Saç ekimi saçları dökülen ya da saç kaybının yoğun olduğu kişilere uygulanan bir yöntemdir. Hem doğal, hem de diğer yöntemlere göre çok daha kalıcıdır.

Saç kökleri artık aktif değilse ve dökülme tamamen, durmuş ise saç ekimi uygun olacaktır. Bu konuda önemli olan bazı noktalar vardır. Saçsız bölgelere mikro cerrahi yöntemi kullanılarak, nakil yapılır. Yine saçların dökülmüş olan bölgelere hastanın kendi sağlıklı saçları eklenir.

Her saç ekimi kişiye özel olarak yapılır. Muayene sonrası planlanır. Bu operasyon ile genel olarak ense bölgesinden dökülme karşısında dirençli olan, saç kökleri toplanır ve açılmanın olduğu, kısımlara ekleme yapılır. Birçok tekniği vardır. En iyi saç ekimi yöntemleri arasında Fue ve Due saç ekimleri tercih edilir.

SAÇ EKİMİNDE EN İYİ SONUCU ALMAK İÇİN

Saç ekimi yapılırken ki amaç baş bölgesi baz alınır ve ekim olduğu belli olmayacak şekilde doğal ve aynı zamanda kalıcı bir saçlı görünüm yaratılır. Saç ekiminin de bir cerrahi operasyon olduğu söylenebilir. Biraz daha küçük ve çabuk iyileşme gösterir. Bu konuda uzman bir ekip çalışması olması çok önemlidir. Aynı zamanda deneyimli bir doktor ile çalışmak, daha başarılı sonuç verir.

Saç ekimi yapıldıktan sonra, kişinin saçları, daha önce hiç dökülmemiş gibi, kalıcı ve doğaldır. Saç ekiminde amaç, en modern yöntemler kullanılarak, kişiye hem güzel bir görünüm yaratmak, hem de kendisini psikolojik olarak daha iyi hissedip, özgüven kazanmasını sağlamaktır.

SAÇ EKİMİ KİMLERE UYGULANIR?

Saç ekiminin uygulanması için yaş aralığı önemlidir. Genel de 22 yaş altı olan kişilere tavsiye edilmez. Bunun sebebi bu yaş altında dökülmenin hızla devam edip, 22 yaş sonrası durmasıdır. Ayrıca şeker hastası ve 55 yaş üzeri kişiler için de çok uygun değildir. Günümüzde bakıldığı zaman, özellikle 50 yaş üzerindeki erkeklerde saç dökülmesi daha fazla yaşanır.

Bu durum baz alındığında erkekler saç ektirmek için daha çok başvuru yapar, denilebilir. Kozmetik cerrahi alanına giren bir uygulamadır. Saçları kaybetmek sadece erkeklere özgü bir durum değildir. Çoğu kadında da yaşanabilir. Özellikle erkek tipi dökülme varsa, saç ekimi tavsiye edilir.

SAÇ EKİMİNDEKİ ÖNEMLİ HUSUSLAR

Saç ekiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Son derece ciddi ve cerrahi bir uygulama olduğu için bazı konular risk taşır. Riski en aza indirmek için, mutlaka bu işlemin hastane ortamında yapılması şarttır. Hijyen açısından bu konu önemlidir. Özellikle bu alanda deneyimli ve iyi bit eğitim almış olan Plastik cerrahlar tercih edilmelidir. Yoksa iyi sonuçlar almak, biraz şans eserin olacaktır.

Yine saç ekiminden başarılı bir sonuç almak için, saç köklerinin koyulduğu bölgelerde tutma yani hızlı bit şekilde kanlanma çok önemlidir. Doğru yöntem ile bu mümkündür ve başarı oranı, yüksek olur. Özellikle kelliğin olduğu bölgelere, doğru açıyla, doğru mesafe de ve yoğunluğun ideal olduğu şekilde ekim yapılması gerekir.

SAÇ EKİMİ SONRASI SAĞLIK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Saç ekimi yapıldıktan sonra saçlar yaklaşık olarak 3-4 ay da çıkar. Bu süre boyunca sabırlı olmak gerekir. Operasyon sonrası özellikle 1 ay kadar alkollü içecek, kullanmamak gerekir. Sigara kullanımına da mümkün olduğunca ara verilmesi gerekir. Operasyon öncesi son gün ve operasyon sonrası ilk gün, kesinlikle sigara içmek yasaktır.

Böyle enfeksiyona karşı koruma altına alınmalıdır. Saç ekimi fiyatları değişiklik gösterir. Uygulanan hastane, hekim ve hangi yöntemin uygulandığı, fiyatları etkileyen bazı hususlardır. Küçük çaplı bir araştırma yapıp, başvuru yapmak, bilgi açısından avantaj sağlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar