Saç diplerindeki kaşıntıyı kesip egzamayı yok ediyor! Sadece 1 saat köklerde bekletmek yetiyor

Saç diplerindeki kaşıntıyı kesip egzamayı yok ediyor! Sadece 1 saat köklerde bekletmek yetiyor
Saç diplerindeki kaşıntı ve kuruluk, birçok insanın ortak şikayeti. Bu durum saç derisinde pul pul dökülmeler ve rahatsız edici kaşıntıya yol açabiliyor. Ancak doğal yöntemlerle bu sorunlardan kurtulmak mümkün. İşte saç diplerindeki kaşıntı ve kuruluğa iyi gelen doğal çözümler.

MADEN SUYU İLE SAÇ BAKIMI: Saç diplerindeki kaşıntı genellikle saçların yeterince nemlenmemesinden kaynaklanır. Banyodan sonra saçları maden suyu ile durulamak, saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı önler. Maden suyu içerdiği minerallerle saç derisini besler ve pul pul dökülmeleri azaltır.

6600069da53a6e23a1a9f2dd.webp

ÇAY AĞACI YAĞI: Çay ağacı yağı, saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı hafifletir. Ayrıca saç köklerini besleyerek saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını destekler. Çay ağacı yağı, bebek şampuanına eklenerek kullanılabilir ve günlük olarak saç derisine masaj yapılabilir.

660006a0a53a6e23a1a9f2e1.webp

SOĞAN SUYU: Soğan suyu, saç köklerini canlandırır ve saçın hızlı uzamasını sağlar. Ayrıca saç derisini temizleyerek kepek oluşumunu engeller. İnce rendelenmiş bir soğanın suyu kafa derisine uygulanabilir, bir saat bekletildikten sonra şampuanla yıkanabilir.

660006a1a53a6e23a1a9f2e7.webp

MUZ MASKESİ: Muz, saç diplerini nemlendirir ve besler. Muzun ezilip avokado ile karıştırılmasıyla elde edilen maske, saç derisine uygulanarak 30 dakika bekletilir ve ardından durulanır. Haftada bir kez uygulandığında saç derisi rahatlar ve kaşıntı azalır.

Doğal yöntemlerle saç diplerindeki kaşıntı ve kuruluk problemleri kolaylıkla çözülebilir, ancak kalıcı bir rahatsızlık söz konusuysa doktora danışmak önemli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar