Saadet Partisi'nin 10 bin depremzedeye yemek verdiği aşevine kapatma girişimi!

Saadet Partisi'nin 10 bin depremzedeye yemek verdiği aşevine kapatma girişimi!
Depremlerden etkilenen Malatya’da, Saadet Partisi'nin girişimleriyle kurulan ve günlük 10 bin depremzedeye sıcak yemek ikramı yapan aşevi, Malatya Valiliği tarafından kapatılmaya çalışıldı.

6 Şubat''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Millet İttifakı''na mensup partiler tarafından bölgede kurulan birçok sahra hastanesi ve aşevinin en büyüğü Malatya''da Saadet Partisi''nin girişimleriyle hayata geçirildi. Malatya Valiliği, günde 10 bin vatandaşa sıcak yemek çıkan aşevini, somut bir gerekçe olmaksızın kaldırmak istedi. 

2 SAAT İÇERİSİNDE KALDIRILSIN

Saadet Partisi''nden yapılan açıklamada "10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevimizin, Malatya Valiliği tarafından herhangi bir gerekçe olmaksızın 2 saat içinde kaldırılması talimatı Malatya İl Başkanımız Mustafa Canbay’a iletilmiştir. Depremin ilk günlerinden itibaren büyük bir fedakarlık ve gayretle dayanışma içerisinde depremzedelere hizmet veren aşevimizin kapatılması kararını kınıyor ve bu kararı kamuoyunun vicdanına sunuyoruz" denildi.


"BU BAĞNAZLIK VE AYMAZLIKTAN DERHAL VAZGEÇİN"

Söz konusu gelişmeler üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Partimizin öncülüğünde Malatya''da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!" ifadelerini kullandı.



"AŞEVİNİN SİYASETİ OLMAZ"

Karamollaoğlu''nun paylaşımını alıntılayarak, söz konusu girişim hakkında tepkisini gösteren Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milletimize bu kötülüğü yapmayın, nefsinize yenilmeyin, aşevinin siyaseti olmaz. Geçmiş olsun Temel Bey dostum…" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar