Rusya'dan tehdit gibi açıklama

Rusya'dan tehdit gibi açıklama
Rusya-Ukrayna arasındaki savaş bir ayı aşkın zamandır devam ederken, Avrupa ülkelerinin Rusya yaptırımları devam ediyor. Son olarak Almanya'nın bu tarz bir adım atmasının ardından Rusya cephesinden sert bir açıklama geldi.

RUSYA'DAN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Almanya’nın çok sayıda Rus diplomatı sınır dışı etmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Zaharova, Almanya’nın 40 Rus diplomatı sınır dışı ettiğini doğrulayarak, tehdit gibi bir açıklamada bulundu. Zaharova, “Alman siyasi mekanizmasına gerekli yanıtı vereceğiz” dedi.
 
Zaharova Rus basınına verdiği demeçte, Almanya’nın 40 Rus diplomatı sınır dışı ettiğini doğrulayarak, “Alman siyasi mekanizmasına gerekli yanıtı vereceğiz” dedi.
 
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock yaptığı açıklamada, 40 Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan ettiklerini duyurmuş, söz konusu diplomatlardan ülkeyi 5 gün içinde terk etmelerini istemişti. 
 
LİTVANYA''YA DA KARŞILIK VERİLECEK

Zaharova, Litvanya''nın, Rusya''nın Vilnius Büyükelçisi''nin ülkeyi terk etmesinin istenmesine yönelik kararına da karşılık vereceklerini bildirdi. Zaharova, yaptığı yazılı açıklamada, Litvanya''nın "Rusya ile diplomatik ilişkilerin seviyesinin düşürülmesi" yönünde bugün karar aldığını belirtti.

Rusya''nın Vilnius Büyükelçisi''nden ülkeyi terk etmesinin istendiğine dikkati çeken Zaharova, Rusya''nın Klaipeda Başkonsolosluğu''nun faaliyetlerinin de durdurulduğunu ve konsolosluk çalışanlarından da Litvanya''yı terk etmelerinin istendiğini aktardı. Zaharova, "Litvanya yönetiminin bu aşırı derecedeki düşmanca eylemleri, ikili ilişkileri yok etmeyi amaçlıyor. Litvanya tarafı, tamamıyla bundan sorumludur. Buna karşı önlemler en kısa zamanda açıklanacak." ifadelerini kullandı.

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Rus büyükelçisinden ülkeyi terk etmesinin istendiğini açıklamıştı.

Litvanya''da, 3 Mart''ta, Rusya Büyükelçiliği binasının bulunduğu sokağa "Ukraynalı Kahramanlar Sokağı" adının verileceği bildirilmişti.

İHA-AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar