Rusya'daki darbe iddiaları sonrası Ukrayna'dan resmi açıklama: "İzliyoruz"

Rusya'daki darbe iddiaları sonrası Ukrayna'dan resmi açıklama: "İzliyoruz"
Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in Kremlin'e yönelik darbe iddialarının ardından Ukrayna Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde önemli bir görev üstlenen paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Kremlin yönetimini hedef alan açıklamalarda bulunarak askeri bir kalkışma çağrısında bulundu.

"GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN HATALAR YAPMAYIN"

Prigojin'in Kremlin'e yönelik askeri bir kalkışma mesajı veren açıklamalarının ardından Rusya'da Kremlin başta olmak üzere tüm devlet kurumları alarma geçerken, Rus İstihbarat Servisi (FSB) Wagner savaşçılarını Prigozhin’in hain emirlerine uymamaya onu tutuklamaya çağırıyoruz. Geri dönüşü olmayan hatalar yapmayın" sözleriyle Wagner üyelerine bir an önce geri çekilmeleri tavsiyesinde bulundu.

"İZLİYORUZ"

Gelişmelerin ardından şu anda Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'dan nasıl bir açıklama yapılacağı merakla beklenirken, ilk açıklama Twitter aracılığıyla yapıldı. Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın resmi hesabı İngilizce olarak "We are watching" (İzliyoruz" paylaşımında bulundu.

izliyoruz.jpg

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin de gelecek saatlerde Rusya'da yaşanan olaylar hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar