Ukrayna'yı 'Naziler'den arındırmak lazım

Ukrayna'yı 'Naziler'den arındırmak lazım
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Güvenlik Konseyi Toplantısının ardından canlı yayında açıklamalarda bulundu. Putin, "Ukraynalılar ve Ruslar hala tek bir millettir, buna asla reddedemem" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Putin''in açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:
 
"Ben Rus insanıyım. Ivan ve Maria''lar benim annem babam. Çeçenim, Yahudiyim... Kendimi öyle hissediyorum. 300''den fazla etnik grup var Rusya''da. Burası böyle bir ülke. Ukraynalılar ile Ruslar hala tek bir millettir. Bunu asla reddedemem.
 
Binlerce vatandaş ülkeyi terk etmek istiyor. Polonya''ya gönderiyorlar. Riskleri çok fazla. Orada insani koridor açmak istiyoruz ama Naziler buna izin vermiyor. Yabancılara siz büyükelçiliğinizi arayın, onlar diplomatik kanallardan tahliyesini sağlasınlar. İnsanları canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Bu tip davranışları atalarımız faşistlerden gördü. Askerlerimiz sivil halkı korumaya devam ediyor, kayıplarımız var.
 
Rusya''nın güvenliği için hayatlarını kaybedenler, yaralananlar var. Hayatını kaybeden askerlerimizin aileleri için yardım fonu oluşturacağız. Hayatını kaybeden askerlerin ailelerine 5 milyon ruble özel bir fon kurduk. Yaralılara sigorta yapılacak. Paralı askerlerin de ailelerine yardım edeceğiz. Onları maaşa bağlayacağız. bunun yanında Savunma Bakanlığından asker ve subaylarımızı da tedavi edeceğiz. Ailelerine yardım ve destek sağlayacağız. Ukrayna''yı Nazilerden arındırmak lazım.
 
"NEO-NAZİLERLE SAVAŞIYORUZ"
 
Ukrayna''daki milliyetçiler ve yabancı paralı askerlerin canlı kalkan yaptıkları sivillerin arkasına saklanıyor. Çatışmaların seyri, tam olarak Neo-Nazilerle savaştığımızı gösteriyor. Ukrayna''da Orta Doğu''dan gelenler de dahil olmak üzere yabancı paralı askerler var. Ukrayna''daki Neo-Naziler yabancı vatandaşları rehin alıyor. Harkov''dan ayrılmaya çalışan iki Çinli vatandaş Neo-Naziler tarafından yaralandı. Ukrayna''da yerleşim yerlerine milliyetçiler ve haydutlar tarafından ağır teçhizat konuşlandırıldığını gösteren nesnel veriler var.
 
Rus Silahlı Kuvvetleri Ukrayna''daki tüm çatışma yerlerinde siviller için koridorlar sağladığını, ancak milliyetçiler onların gitmesine izin vermiyor. Şu anda operasyon plana göre devam ediyor. Askerlerimiz ve subaylarımıza Donbass''taki güçler de destek oluyor. Çok güçlü bir savunmayı aşarak o topraklara ulaşmıştır. Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna''daki özel askeri operasyonunu programa göre ilerliyor, belirlenen atanan tüm görevler yerine getiriliyor."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar