Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile görüşme şartlarını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile görüşme şartlarını açıkladı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Putin bu görüşmesinde Ukrayna ile görüşmek için şartlarını da açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Macron ile yaptığı görüşmede, Ukrayna ile müzakerelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. ''Ukrayna ile görüşebiliriz'' diyen Putin, görüşmek için şartlarını da açıkladı.
 
Fransa’da Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 1 saat 45 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptı. Açıklamada görüşmenin Macron’un talebi üzerine gerçekleştiği belirtildi.
 
GÖRÜŞME YAPILMASINA KARŞI DEĞİL
 
Görüşmeye ilişkin detayları Kremlin paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, Putin, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Rusya ve Ukrayna arasında üçlü görüşme yapılmasına karşı değil.
 
Ancak görüşmenin Çernobil''de düzenlenmesi yerine video konferans yöntemiyle veya üçüncü bir ülkede yapılmasını önerdi. Putin, Ukrayna ile doğrudan görüşme şartını da açıkladı. Ukrayna''nın Rusya''nın taleplerini önkoşulsuz şartsız yerine getirmesi durumunda diyaloğa hazır olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar