Rusya, Avdiivka’nın kontrolünün ele geçirildiğini açıkladı!

Rusya, Avdiivka’nın kontrolünün ele geçirildiğini açıkladı!
Rusya, Ukrayna ordusunun dün Donetsk bölgesinde bulunan Avdiivka kentinden çekilmesinin ardından kentin tam kontrolünün ele geçirildiğini duyurdu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, dün ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan stratejik öneme sahip Avdiivka kentinden birliklerini çekme kararı aldıklarını duyurmuştu. Bugün Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kentin tam kontrolünün ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilerleme hakkında bilgi verdiği ifade edildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Sayın Putin, bu önemli zaferden dolayı ordumuzu ve savaşçılarımızı kutladı" şeklinde konuştu.

56.webp

“RUSYA’NIN BİR ŞEYLER ELE GEÇİRDİĞİ ANLAMINA GELMİYOR”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, kentten çekilme duyurusunun ardından yaptığı açıklamada, "Halkımızı kurtarabilmek bizim için en önemli vazifedir. Kuşatmadan kaçınmak için başka hatlara çekilmeye karar verildi. Bu insanların birkaç kilometre geri çekildiği ve Rusya'nın bir şeyler ele geçirdiği anlamına gelmiyor. Hiçbir şey ele geçirmedi" dedi.

Rus güçleri, ekim ayından bu yana doğudaki sanayi merkezini ele geçirme planları doğrultusunda Avdiivka kentine kitlesel kayıplara yol açan saldırılar düzenliyordu. Avdiivka kentinin ele geçirilmesi, Rusya'nın mayıs ayından bu yana savaşta kazandığı en büyük zafer olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar