Şubat ayında inşaat malzemesi sanayi üretimi arttı

Şubat ayında inşaat malzemesi sanayi üretimi arttı
Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi, Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %24,7 oranında artış kaydetti.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Nisan ayına ilişkin Aylık Sektör Raporu'nu yayınladı.

Rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Şubat ayında yıllık bazda %24,7 artış gösterdi. Yılın ilk 2 ayındaki üretim artışı ise geçen yılın aynı dönemine göre %14,3 olarak gerçekleşti.

Ocak-Şubat döneminde, 17 alt sektörde üretim geçen yılın ilk iki ayına göre artarken, 5 alt sektörde azaldı.

İlk iki ayda, üretimde demir-çelik çubuk profilde %30,4, hazır betonda %29,1, çimentoda %26,7, demir ve çelikten inşaat ürünlerinde %24,5 ve inşaat camlarında %23 artış gözlendi. Buna karşılık, seramik kaplama malzemeleri üretimi %23,2 azalırken, seramik sağlık gereçleri üretimi %19,4 düştü.

Rapor, inşaat sektörünün geleceğine dair öngörülere de yer veriyor. Yerel seçimlerin ardından kredi büyümesine yönelik sınırlamalar ve ekonomik sıkılaştırma önlemlerinin sektör üzerindeki kısıtlayıcı etkisinin devam edeceği öngörülüyor.

Deprem bölgesinde Mart sonuna kadar tamamlanan 78 bin konut inşaatına ek olarak, yıl sonuna kadar 122 bin konutun daha tamamlanması hedefleniyor.

"Yarısı Bizden Kampanyası"nın kentsel dönüşümde daha aktif bir şekilde uygulanmasıyla, bu alanda hızlanması beklenen faaliyetlerin inşaat sektörüne olumlu katkı sağlaması öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar