Ruhani'den Trump'a: "Akılları varsa..."

Ruhani'den Trump'a: "Akılları varsa..."
ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına yanıt veren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Akılları varsa, şu noktada başka bir eyleme girişmezler" ifadesini kullandı.

İran’ın ABD’nin Irak’ta Anbar eyaletindeki Ayn el Esad hava üssüne ve Erbil’de Amerikan askerlerinin bulunduğu noktalara en az 22 füzeyle saldırı düzenlemesinin yankıları sürüyor. Saldırıların ardından bugün ABD Başkanı Donald Trump ilk kez kameraların karşısına geçti.

Beyaz Saray’da basın açıklaması yapan Trump, “İran harika bir ülke olabilir. Ancak İran savaşı tetikledikçe Orta Doğu’ya barış ve istikrar gelmeyecek. Ancak daha ileri gitmesine izin verilmeyecek. NATO’dan da bu sürece daha fazla müdahil olmasını isteyeceğim” dedi. ABD ekonomisinin kendi yönetiminde güçlendiğini ve bu sayede ordunun imkanlarını ve silahları da geliştirdiklerini söyleyen Trump, ordunun elindeki füzeleri ve silahları anlatarak “Amerikan Silahlı Kuvvetleri hiç olmadığı kadar güçlü” dedi, ancak bu gücü kullanmak istemediğini belirtti:

“Böyle bir ordumuzun olması, onu kullanmak zorunda olduğumuz anlamına gelmiyor. Kullanmak istemiyoruz. ABD, barışı kucaklamaya hazır.”

HASAN RUHANİ: AKILLARI VARSA BAŞKA BİR EYLEME GİRİŞMEZLER

Donald Trump’ın açıklamasının ardından kamera karşısına geçen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak’taki Amerikan üslerinin vurulmasının, Tahran’ın ABD karşısında geri çekilmeyeceğini gösterdiğini söyledi, Washington yönetimi için “Akılları varsa, şu noktada başka bir eyleme girişmezler” dedi.

Hasan Ruhani, televizyonlardan yayınlanan açıklamasında, “Eğer ABD bir suç işlerse, bunun karşılıksız kalmayacağını bilmeli” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar