RTÜK'ten kanallara ve platformlara ceza!

RTÜK'ten kanallara ve platformlara ceza!
RTÜK Halk TV, Tele 1 ve Habertürk'e' para cezası verirken; Netxlif'in de bir animasyonuna yayını katalogdan çıkarma cezası verdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Habertürk, Tele 1, Netflix ve Halk TV''ye para cezası verdi. 

RTÜK Üyesi Okan Konuralp Twitter hesabından, "RTÜK, Medya Mahallesi’ndeki değerlendirmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı küçük düşürdüğü iddiasıyla Halk TV’ye para cezası verdi. Oysa tüm hukuki içtihatlar Cumhurbaşkanına dahi, basın özgürlüğü kapsamında yapılan eleştirilere katlanma/ tahammül etme sorumluluğu yükler. RTÜK, Kardiyolog Ekrem Karakaya’nın Konya’da öldürülmesiyle ilgili yayın yasağına uymadığı iddiasıyla TELE1’i de cezalandırdı. Oysa yayın bir ihlal değil; sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı kamuoyu oluşturma, doktorlarımıza desteği/onlarla dayanışmayı arttırma çabasıdır" paylaşımında bulundu. 

Konuralp, Habertürk''ün Teke Tek programında Prof. Dr. Celal Şengör’ün “Musa Peygamber” değerlendirmesi nedeniyle para cezası verirken; Tele 1''e de internet sitesi üzerinden sağladığı maddi destekleri cezalandırmayı gerekçe göstererek cezai işlem uyguladı. RTÜK Netflix''e ise "Jurassic Word Kretase Kampı" isimli animasyon sebebiyle yayını katalogdan çıkarma cezası verdi.

RTÜK ayrıca müzik platformu olan Spotify''a da milli manevi değerlere hakaret, aşağılama, iftira içeren ve FETÖ propagandası, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı''na, siyasi parti liderlerine ve devlet büyüklerine hakaret içerdiğini belirterek; çalma listeleri ile podcast içeriklerinin de platformdan temizlenmesine karar verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar