RTÜK AKP propagandasını 'ücretsiz ve zorunlu' yaptı

RTÜK AKP propagandasını 'ücretsiz ve zorunlu' yaptı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Sağlık Bakanlığı’nın “HealthTürkiye” adlı tanıtım filminde, AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” belgesine doğrudan atıf yaparak tanıtım filminin “ücretsiz ve zorunlu” olarak yayınlatılması yönünde karar verdi.

Gerçek Gündem''in yer alan haberine göre, RTÜK Üyesi Okan Konuralp, AKP’nin siyasi propagandası olarak hazırlandığını belirttiği tanıtım filmi hakkında “ücretsiz ve zorunlu” olarak yayınlatılması kararı verildiğini söyledi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Konuralp, Sağlık Bakanlığı’nın “HealthTürkiye” adlı tanıtım filminde, AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” belgesine doğrudan atıf yapıldığını açıkladı.

Konuralp, RTÜK’ün söz konusu tanıtım filmi hakkında “ücretsiz ve zorunlu” olarak yayınlatılması kararı verdiğini, benzer hükümlerin artacağını kaydetti.

Konuralp şunları söyledi:

RTÜK, AKP''nin siyasi propagandası olarak kurgulanmış bir tanıtım filminin tüm TV ve radyolarda “ücretsiz ve zorunlu” olarak yayınlatılması kararı aldı. Sağlık Bakanlığı’nın “HealthTürkiye” adlı tanıtım filmi, AKP''nin “Türkiye Yüzyılı” belgesine doğrudan atıfla başlıyor.

Belli ki benzer kararlar artacak; "TV ve radyolar “ücretsiz ve zorunlu” olarak AKP’nin propagandası için kullanılacak. “Ücretsiz ve zorunlu” yayınlatılacak propaganda filmlerinden fayda ummak, AKP için hazin bir durum! Ama AKP için" ifadelerini kullandı. (Gerçek Gündem)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar