Rock müzik severlere müjde! Saçlarınız güvende!

Rock müzik severlere müjde! Saçlarınız güvende!
Yeni bir araştırma sonucu, Rock müzik dinleyenlerin diğer müzik türlerine kıyasla daha az saç dökülme riskinin olduğu öngörüldü.

Saç dökülmesi ve müzik türleri arasında bir bağlam yakalamak isteyen Ömer Avlanmıs, Rock müzik dinleyicilerinin kel kalma olasılığı en düşük olarak değerlendirildi.

Black Sabbath ve Van Halen gibi rock gruplarının şarkılarında kullandığı teknik ve yoğun enstrüman içerikli olması üzerine stres azalttığı ve kalp atışlarının düştüğü gözlemlendi. Stresi azalttığı ve kalp atışlarının düşmesini sağladığı bilgilendirmesi yapldı.

Çalışmanın baş rolü Veraclinic’ten Doktor Ömer Avlanmıs, rock müzik kadar beslenmeninde önemli bir etkisinin olduğuna değinerek, “Sonuçlar ilk muayenede şaşırtıcı gelebilir ama tıbbi açıdan çok anlamlı” dedi. Araştırmada rock şarkılarının beyne endorfin salgılayarak mutluluk ve sakinlik duygularını artıran olumlu nostaljiye sahip olduğu gözlemleniyor.” İfadelerini kullandı.

Dr Earim Chaudry de “Vücudunuz gibi saçınızın da sağlığını korumak için besin alımı önemli. Saçlarınız proteinden yapıldığı için, diyetinizde yeterli protein olduğundan emin olmak, saçınızın incelmesini ve kırılgan hale gelmesini önlemenin ilk adımıdır.” Dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar