Reuters duyurdu: Erdoğan'ın seçim kampanyasındaki stratejisi nasıl olacak?

Reuters duyurdu: Erdoğan'ın seçim kampanyasındaki stratejisi nasıl olacak?
İngiltere Haber Ajansı Reuters, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili dikkat çekici bir analiz yayınladı.

Reuters duyurdu: Erdoğan'ın seçim kampanyasındaki stratejisi nasıl olacak?

Reuters Erdoğan ile ilgili analiz yayınladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a dair önemli bir analiz yayımladı. Erdoğan''ın diplomatik anlamda yaptığı hamlelerle desteğini artırmasına rağmen özellikle ekonomide yaşanan sorunlara dair çarpıcı bir yoruma imza attı. 

Reuters haberinde Ukrayna ile başlatılan tahıl ihracatına değindi. İngiliz Haber Ajansı; ""Ukrayna''nın tahıl ihracatını yeniden başlatma anlaşmasıyla sıralanan bir dizi diplomatik zafer, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''a Türkiye''nin ekonomik krizinden biraz soluklanma sağlıyor ve gelecek yıl yapılması planlanan seçimler için kampanya stratejisinin bir planını gösteriyor" bilgisini okuyucularına verdi. 

EKONOMİK SORUNLAR VE MÜLTECİLER ÖNE ÇIKTI

Erdoğan''ın 20 yıllık iktidarı dönemindeki en büyük seçimine hazırlandığına dikkat çekilen analizde seçmenlerin en önemli endişeleri arasında ekonomik sorunlar ve Suriyeli mültecilerin varlığı gösterildi. 

"DIŞ POLİTİKAYI MALZEME OLARAK KULLANIYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, "Hükümet, ülkeyi içine sürüklediği ekonomik felaketi örtbas etmek için dış politikayı malzeme olarak kullanıyor ve içeride ''diplomatik zafer'' hikayeleri anlatıyor" ifadelerini kullandı. Toprak ayrıca diplomatik cephede Türkiye''nin onurunu zedeleyen ve zayıflığa sürükleyen tavizlerin olduğunu belirtti.

AKP''Lİ YETKİLİ: TÜRKİYE''NİN DEVAMI İÇİN ERDOĞAN''A OY VERECEKLER"

AKP''li bir yetkili ise Reuters''a yaptığı açıklamada; "Seçmenler diplomasinin faydalarının farkında. Zaman zaman ekonomiden ya da mültecilerden şikayet edecekler ama etkin bir Türkiye''nin devamı için Erdoğan''a oy verecekler" diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar