Resmi Gazete'de yayımlandı: Daha fazla kazanç fırsatı

Resmi Gazete'de yayımlandı: Daha fazla kazanç fırsatı
Türk Lirası (TL) mevduatları cazip kılmak, birikimlerin Türk Lirası mevduat ve katılım hesaplarında tutulmasını sağlamak amacıyla 2020 Eylül’de başlatılan stopaj (vergi) indirimlerinin süresi 3 ay daha uzatıldı. Böylece 31 Mart’ta son bulması beklenen indirim düzenlemesi, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 30 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: DAHA FAZLA KAZANÇ FIRSATI

Kararla birlikte haziran sonuna kadar stopaj oranları, vadesi 6 aya kadar olan hesaplarda yüzde 15 yerine yüzde 5, bir yıla kadar olanlarda yüzde 12 yerine yüzde 3, bir yıldan uzun olanlarda ise yüzde 10 yerine yüzde 0 (sıfır) olarak uygulanacak. Bu indirimin, yastıkaltı birikimlerin Türk Lirası mevduat hesaplarında değerlendirilmesini teşvik etmesi hedefleniyor. Kararla birlikte mevduatta yatırım yapanlar daha fazla faiz geliri elde etmiş oluyor.
 
FAİZ GELİRİNDE ARTIŞ
 
Bir örnekle anlatmak gerekirse; 32 gün vade ve yüzde 18 faizle 100 bin liralık bir mevduat hesabı açıldığında stopaj oranı yüzde 15 olarak uygulansaydı net getiri 1.341 lira olacaktı. Ancak yüzde 5’e indirilen stopajla net getiri 1.499 liraya çıkıyor. Böylece TL mevduatta yatırım yapanlar daha az vergi kesintisiyle 158 lira daha fazla faiz geliri elde etmiş oluyor.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar