Rekabet Kurumu'ndan 19 şirkete soruşturma: Çoğunluğu ilaç sektöründe

Rekabet Kurumu'ndan 19 şirkete soruşturma: Çoğunluğu ilaç sektöründe
Rekabet Kurumu tarafından çoğunluğu ilaç sektöründe faaliyet gösteren 19 şirket hakkında soruşturma açıldı.

Rekabet Kurumu'nu, 19 şirket hakkında soruşturma açtı. Konuya ilişkin açıklamalar Kurum'un resmi sitesinden yayımlandı.

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ilaç sektörü ve diğer bazı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma başlatıldı.

r1.jpg

Soruşturma açılmasına karar verilen şirketler şunlar:

AbbVie Tıbbi İlaçlar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, AstraZeneca İlaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, BASF Türk Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bausch & Lomb Sağlık ve Optik Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi, Bayer Türk Kimya Sanayii Limited Şirketi, GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İlko İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Johnson and Johnson Sıhhi Malzeme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Liba Laboratuarları Anonim Şirketi, Menarini Sağlık ve İlaç Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Merck İlaç Ecza ve Kimya Ticaret Anonim Şirketi, Merck Sharp Dohme İlaçları Limited Şirketi, Michael Page International Nem İstihdam Danışmanlığı Limited Şirketi, Panasonic Elektronik Satış Anonim Şirketi, Pfizer PFE İlaçları Anonim Şirketi, Sanof İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, SIFI İlaç Anonim Şirketi ve World Medicine İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi.

r2.webp

REKABET KURUMU VE FAALİYET ALANLARI

Rekabet Kurumu, 4054 Sayılı Kanun'un 20. maddesine dayanarak mal ve hizmet piyasalarının serbest ve sağlıklı bir rekabet ortamı içinde oluşması ve gelişmesinin sağlanması, aynı zamanda bu kanunun etkili bir şekilde uygulanmasını gözetmek ve kendisine verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kurulmuştur.

r3.jpg​​​​​​​

KURUMUN İNCELEYEBİLECEĞİ ALANLAR

4054 sayılı Kanun'un 15. maddesi çerçevesinde, teşebbüslerin ticari ve mesleki faaliyetlerini yürütürken kullandıkları her türlü malvarlığı üzerinde fiziki ve/veya elektronik belgeleri inceleme yetkisine sahiptir.

r4.webp​​​​​​​

REKABET HUKUKU KAPSAMI

Rekabet hukuku, haksız rekabet uygulamalarının önlendiği ve engellendiği, tekelleşmenin önüne geçildiği, rekabeti engelleyici anlaşmaların yasaklandığı, rekabeti bozan birleşmelerin engellendiği, kamu ihalelerinin açık olması gibi konuları kapsar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar