Erling Haaland iddia edilen maaşı alırsa Cristiano Ronaldo'yu geçecek

Erling Haaland iddia edilen maaşı alırsa Cristiano Ronaldo'yu geçecek
Sezon sonunda Borussia Dortmund'dan ayrılmasına kesin gözle bakılan Erling Haaland'ın hangi takıma gideceği merakla bekleniyor. İddiaya göre, Real Madrid ve Barcelona'nın ardından devreye giren Manchester City, 21 yaşındaki yıldız için inanılmaz bir teklif hazırladı.
Bu sezonun başında Real Madrid''in Mbappe ve Haaland paketiyle gelecek sezona başlaması büyük olasılık olarak görülüyordu ancak son çıkan haberlere göre Madrid ekibi yalnızca Mbappe''yi almayı tercih edecek. Çıkan haberlere göre Real Madrid, PSG ile sezon sonu sözleşmesi bitecek Fransız yıldızın transferini önümüzdeki dönemde açıklayacak.
 
PEREZ, BARCELONA''NIN ALMASINI İSTİYOR...
 
Geçtiğimiz haftalarda Barcelona''nın Haaland için 5 yıllık sözleşme ve bonservis dahil 335 milyon Euro''luk bir Transfer paketi hazırladığı yönünde haberler çıkmıştı ancak mevcut mali yapısıyla Katalan devinin bu transferi gerçekleştirmesi imkansıza yakın. Real Madrid başkanı Florentino Perez, Haaland''ı Barcelona''ya bırakarak Ronaldo ve Messi''nin ayrılmasıyla kaybolan La Liga ilgisinin bu yeni rekabetle geri gelmesini istiyordu. Maddi kriz sebebiyle Lionel Messi ile yollarını ayıran ve birçok oyuncusunun sözleşmesinde indirime gitmek zorunda kalan Barcelona''nın mali sebeplerle Haaland''ı kadrosuna katması zor gözüküyor.
 
MANCHESTER CITY''DEN REKOR MAAŞ TEKLİFİ
 
Real Madrid ve Barcelona''nın Haaland gündemi bu şekildeyken Norveçli golcü için Manchester City''den beklenen hamle geldi. Geçen sezon Harry Kane''i uzun süre gündeminde tutan ancak transferi bitiremeyen City, Erling Haaland için reddedilmesi zor bir teklifle geliyor. Daily Mail''in haberine göre Manchester City, Haaland''a haftalık 600 bin euro (500 bin pound) ödemeye hazır. Bu da 21 yaşındaki futbolcuyu İngiltere Premier Lig''in açık ara en çok kazanan futbolcusu yapacak.
 
EN ÇOK KAZANANLAR: RONALDO VE DE BRUYNE
 
İngiltere Premier Lig''deki mevcut maaşlara bakıldığında en çok kazananlar sıralamasında zirveyi Manchester United''ın yıldızı Cristiano Ronaldo ile Manchester City''nin yıldızı Kevin De Bruyne paylaşıyor. İki futbolcu da haftada 416 bin euro (350 bin pound) kazanıyor.
 
HAALAND''IN SÖZLEŞMESİNDE İLGİNÇ MADDE: 2022''DE 75 MİLYON EURO
 
City''nin Haaland''a bu kadar büyük bir teklif hazırlamasının sebebi, genç futbolcunun sözleşmesindeki serbest kalma bedeli. Bild''de geçen yaz yayınlanan habere göre Haaland''ın Dortmund ile 2024''te sona erecek sözleşmesine 2022 yazından itibaren 75 milyon Euro''luk serbest kalma maddesi aktif olacak.
 
KAZANAN SADECE HAALAND OLMAYACAK...
 
Manchester City, Erling Haaland''ı 75 milyon Euro''luk serbest kalma bedelini ödeyip kadrosuna katsa da transfer bu kadar ucuza mal olmayacak. Haaland''ın menajeri Mino Raiola ve babası Alf-Inge Haaland''ın da bu transferden büyük bir gelir elde etmesi bekleniyor. Bu iki ismin ücretleri de katılınca Manchester City, Erling Haaland transferini toplam 112 milyon Euro civarında bitirmiş olacak.
 
BABA HAALAND DA CITY''DE FORMA GİYMİŞTİ
 
21 yaşındaki Erling Haaland''ın babası Alf-Inge Haaland, 2000-2003 yılları arasında Manchester City forması giymişti. Haaland''ın da küçüklük döneminden Manchester City forması giydiği fotoğrafları bulunuyor. (Sporarena)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar