Ramazan öncesi et fiyatlarıyla ilgili flaş karar: Tüm kasaplara tebligat gitti

Ramazan öncesi et fiyatlarıyla ilgili flaş karar: Tüm kasaplara tebligat gitti
Türkiye'deki yüksek enflasyon sebebiyle pek çok üründe fiyat artışı yaşanırken en acı fiyat yükselişi gıdada kendini gösterdi. Yaklaşan Ramazan ayı öncesi kırmızı etteki fahiş fiyatlar da vatandaşı düşündürmeye başladı. Konuyla ilgili Adana'da kritik bir gelişme yaşandı.

Enflasyonun yüksek seyretmesi özellikle pazar ve marketlerde acı şekilde gözlenirken Ramazan ayı öncesi yapılacak olan alışverişlerin bu yıl daha da masraflı olacağı ortaya çıktı. Ramazan kolilerinde fark edilen ve neredeyse yüzde 100''lük zammın görülmesi sonrasında kırmızı etteki yüksek fiyatlar da mübarek ayın geçen yıllara oranla daha zorlu geçeceğini gösterdi.

6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hayvan kesiminin yeterli olmaması ve aracı kurumların stok yapmaya yönelmesi nedeniyle zaten yüksek olan et fiyatlarında yeni artışlar meydana geldi. 23 Mart Perşembe günü başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarının aşırı yükselmiş olması vatandaşa zor bir mübarek ay yaşatacağa benziyor.

Kırmızı etteki fahiş fiyatlarla ilgili Adana''da kritik bir gelişme yaşandı. Buna göre Adana Kasaplar Odası, kemikli koyun ve dana etiyle ilgili 160 TL, kuşbaşı etiyle ilgili de 200 TL fiyta sabitlemesi kararı aldı. Odadan kentteki tüm kasaplara fiyat sabitleme ve zam yapmama tebligatı gönderildi. 

"MARKETLER ETİ FAHİŞ FİYATLA SATIYOR"

Gelişme sonrası konuşan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, Ramazan ayı süresince ucuz ve kaliteli et sunmaya çalışacaklarını belirterek “Konuyla ilgili denetimler gerçekleştireceğiz. Et satışında aracı kurumların kaldırılmasını istiyoruz. Marketler etleri çok yüksek fiyattan satıyor. Kasabın 200 TL''ye sattığı eti marketler 300 TL''ye satıyor. Bu nedenle serbest piyasa ekonomisinin takip edilmesi ve market satışlarının denetlenmesi gerekiyor.” dedi.

"ARACILAR OLMASA..."

Kentte kasaplık yapan Mehmet Halit Erkek de konuyla ilgili “Fiyatlardan dolayı mağdur oluyoruz. Arada aracılar olmasa fiyatlar daha düşük olur. Bizler ramazan ayı içerisinde kemikli koyun etini 160 liradan, kemiksiz eti ise 200 liradan satacağız. Zam yapmayacağız. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar