Putin'in Türkiye ziyareti ertelendi

Putin'in Türkiye ziyareti ertelendi
Rusya Devlet Başkanı Putin'in 12 Şubat'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaretin ertelendiği iddia edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 12 Şubat tarihinde gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinin ertelendiği iddiaları gündeme geldi.

NTV'deki habere göre Reuters haber ajansının Rus medyasına dayandırdığı haberde, Putin'in Türkiye ziyaretinin en erken nisan ayı sonunda veya mayıs başında yapılmasının planlandığı ifade edildi. Ancak Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ziyaretin ertelendiğini teyit edemem. Herhangi bir tarih açıklanmadı" ifadelerini kullandı ve ziyaretin planlandığı şekilde devam ettiğini belirtti.

Daha önce 12 Nisan tarihinde gerçekleşeceği duyurulan Putin'in ziyareti, eğer gerçekleşirse, Ukrayna savaşının başından beri ilk kez bir NATO üyesi ülkeye ayak basacağı anlamına gelecek. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ziyaretin hem ikili ilişkiler hem de bölgesel konuların görüşülmesi açısından önemli olacağını vurgulamıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malta'nın başkenti Valetta'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus mevkidaşı Putin'in, Ankara'da Ukrayna'daki savaşı ve Karadeniz Tahıl Girişimi'ni ele alacaklarını ifade etti. Bakan Fidan, Moskova'nın Temmuz 2023'te anlaşmadan çekilmesinden sonra, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler ve Ankara'nın aracılık ettiği Karadeniz Tahıl Girişimi'ni yeniden canlandırmak için Ukrayna ve Rusya ile birlikte çalıştığını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar