Putin'den dünyaya gözdağı: Savaşa müdahale olursa yeni silahlarımızı kullanmaktan çekinmeyiz

Putin'den dünyaya gözdağı: Savaşa müdahale olursa yeni silahlarımızı kullanmaktan çekinmeyiz
Putin, Ukrayna ile olan savaşlarına dış müdahale olması halinde 'yıldırım hızıyla' cevap vereceklerini açıkladı. Rus ordusunun envanterinde daha önce hiç kimsenin görmediği silahlar olduğunu belirten Putin, bunun bir blöf olmadığını açıkladı.

'MÜDAHALE EDEN OLURSA VURURUZ'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg kentindeki Tauride Sarayı’nda Rusya Federal Meclisi üyelerine hitap eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir kez daha Rusya-Ukrayna arasındaki savaşa müdahale edilmesi halinde olacaklara ilişkin tehditvari açıklamalarda bulundu. Ukrayna’ya başlattıkları askeri operasyonlara dış müdahaleleri kabul etmeyeceklerini savunan Putin, olası bir müdahale girişimine yıldırım hızıyla yanıt vereceklerini açıkladı.

''GEREKİRSE KULLANIRIZ''

Meclis üyelerine hitap eden Putin, son günlerde Avrupa ülkelerinin gündeminde olan Ukrayna''ya yardım konusuna da değindi. Burada sert ifadeler kullanan Rus lider,  ''''Dış güçler tarafından hemen hemen her yıl komşu ülke ile karşı karşıya getirildik. Daha sonra Rusya ve Ukrayna’yı doğrudan bir çatışmanın içine soktular. Kırım ve Donbass''a askeri saldırı da dahil olmak üzere bu tür planlar, ne yazık ki bugünün sonuçlarını getirdi. Dışarıdan biri Ukrayna''ya müdahale etmeye çalışırsa, yanıtımız yıldırım hızında olacaktır” dedi.

İNGİLTERE UÇAK VERİLMESİNİ TEKLİF ETTİ

Putin''in açıklamalarının İngiltere ve Almanya''nın Ukrayna''ya destek açıklamalarının hemen üzerine gelmesi ise dikkat çekti. İngiltere Batı ülkelerini Ukrayna''ya savaş uçağı vermeye davet etmiş ve bunun Rusya''nın saldırgan tutumuna iyi bir yanıt olacağı görüşünü savunmuştu.

Ayrıca, birkaç gün önce Almanya''da yer alan bir ABD askeri üssünde bir araya gelen yetkililer, Ukrayna''ya yapılması planlanan yeni yardımlar hakkında toplantı düzenlemişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar