Putin tüm kozlarını oynuyor! Ukrayna'ya ilk defa hipersonik füzesi gönderdi

Putin tüm kozlarını oynuyor! Ukrayna'ya ilk defa hipersonik füzesi gönderdi
Rusya, savaşta olduğu Ukrayna'ya bir dizi füze saldırı gerçekleşti. Rusya'nın nadir ve güçlü hipersoneik düzelerini kullandığı saldırıda en 9 kişi hayatını kaybetti.

Rusya, nadir kullandığı çok güçlü bir hipersonik füzelerini Ukrayna''ya karşı aylar sonra tekrar kullandı. Ses hızının beş katına kadar çıkabilen Hipersonik füze saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti.

BBC''nin aktardığına göre Rusya, savaşın ilk aylarından bu yana hava savunma sistemlerinden kaçabilen Kinzhal hipersonik füzesinin kullanmamıştı.

Füze saldırılarının, son haftalarda Ukrayna''ya düzenlenenlerine en ağırlarından olduğu belirtildi. Saldırılardan sonra Avrupa''nın en büyüğü olan Zaporojye Nükleer Santrali''nde bir süre elektrikler kesildi. 

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov perşembe günü yaptığı açıklamada, "Kinzhal hipsersonik füzeler de dahil olmak üzere yüksek hassasiyetli uzun menzilli hava, deniz ve kara temelli silahlar, Ukrayna ordusunun altyapısının önemli hedeflerini vurdu" dedi. 

Ukrayna ordusu, 34 güdümlü füze ve 4 İran yapımı dron düşürdüklerini iddia etti. 

Öte yandan Kiev, 6 Kinzhal füzesini durdurmayı başaramadıklarını ve S-300 gibi eski ekipmanları yok edemediklerini ifade etti.

Hipersonik füzeler, ses hızının beş katına kadar çıkabiliyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar