Kremlin, Ukrayna'da işgal edilen bölgeleri kontrol ediyor

Kremlin, Ukrayna'da işgal edilen bölgeleri kontrol ediyor
Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna'nın bazı bölgeleri Kremlin tarafında kontrol ediliyor.

Rusya''nın Ukrayna''yı işgali sırasında hakkında tartışmalı referandumlarla "ilhak kararı" aldığı dört Ukrayna bölgesinin direkt olarak Kremlin tarafından kontrol edildiği öğrenildi. 

Ukrayna''nın Donetsk, Luhansk, Zaporojye ve Herson bölgeleri Rusya''nın sekiz federal bölgesinden hiçbirine bağlanmadı ve bu bölgelere devlet başkanı temsilcisi atanmadı.

Rusya''nın önde gelen yayınlarından Kommersant, Kremlin''in işgal edilen bölgeleri kademeli olarak bu sonbahar ayında yapılacak bölgesel seçimler veya Ukrayna''daki savaşın sona ermesinden sonra entegre edebileceğini söyledi.

T24''ün haberine göre; Gazete, Kremlin''in bölgelerin entegrasyonu için çalışmalar yapıldığına dair işaretler de vermediğine dikkati çekti. 

Milletvekili Viktor Vodolatskyi, "Devlet başkanlığı yönetimi federal bölgenin fonksiyonlarını eline aldı ve gereklilikleri başarılı şekilde yerine getiriyor" dedi. 

Moskova, 4 Ukrayna bölgesini 2022''nin Eylül ayında yapılan "referandumlar"la kendine bağladı. Birçok ülke, referandumların sonucunun şaibeli olduğunu ve kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, geçen hafta, "Bölgelerin bölgesel yönetim hiyerarşisine dahil edilmesi için çeşitli seçenekler üzerinde durduklarını" belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar