Prostat ameliyatı ile 100 gramlık kitleden kurtuldu

Prostat ameliyatı ile 100 gramlık kitleden kurtuldu
Samsun'da 63 yaşındaki hasta, 20 yıl boyunca prostat rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı idrar sorunlarına son vermek için başarılı bir kapalı yöntem prostat ameliyatı geçirdi.

Uygulanan holep (kapalı prostat cerrahisi) yöntemi sayesinde hasta, 1 saatlik operasyonun ardından sağlığına kavuştu ve idrar yapma konusundaki zorluklarından kurtuldu.

Prostat sorunu, erkeklerin karşılaştığı önemli sağlık sorunlarından biri olarak bilinirken, açık ameliyatların uzun süren tedavi ve iyileşme süreçleri getirdiği bilinmektedir. Ancak son yıllarda giderek popülerleşen kapalı yöntem olan holep, hastalara kısa bir süre içinde ameliyat kesiği olmadan normale dönme imkanı sunuyor.

Medicana Sağlık Grubu'ndan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Önder Çınar, holep tedavisinin cinsel fonksiyonları olumsuz etkilemediğini vurgulayarak, hastaların bu yöntemi tercih etmeleri gerektiğini belirtti.

Tedaviyi beklettiği için pişmanlık yaşayan Selami Turan ise, holep tedavisinin konforlu geçtiğini ve operasyon sonrasında yaşadığı rahatlama ile "dünya varmış" dediğini ifade etti. Turan, prostat sorunu yaşayan diğer hastalara erken teşhis ve tedavi için doktora başvurmalarını önerdi.

Hasta, holep tedavisini kabul ederek doğru bir karar verdiğini düşündüğünü belirterek, prostat sorunu çeken diğer hastalara son dakikaya kadar beklememelerini ve bir uzmana görünmelerini tavsiye etti. Bu başarılı vakia, prostat hastalıklarının tedavi süreçlerinde kapalı yöntemlerin etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar