Polonya, Rusya’yı Navalny'nin ölümünün sorumluluğunu üstlenmeye çağırdı

Polonya, Rusya’yı Navalny'nin ölümünün sorumluluğunu üstlenmeye çağırdı
Polonya Dışişleri Bakanlığı, Varşova Büyükelçisi olan Siergiejew Andriejew'i bakanlığa çağırarak, “Rus yetkilileri Alexei Navalny'nin ölümünün sorumluluğunu üstlenmeye, ölüm sebebini ve şartlarının belirlenmesi için eksiksiz ve şeffaf bir soruşturma yürütmeye çağırıyoruz" dedi.

Polonya, Rusya’nın Varşova Büyükelçisi olan Siergiejew Andriejew'i Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, Siergiejew Andriejew'in Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin ölümünden dolayı bakanlığa çağrıldığı belirtildi. Navalny'nin göstermelik bir yargılama süreciyle 19 yıl hapis cezasına mahkum edildiği, cezaevinde bulunduğu süre içerisinde uzun süreli tecrit dahil haksız disiplin cezalarına maruz kaldığı söyleyen açıklamada, "Rus yetkilileri Alexei Navalny'nin ölümünün sorumluluğunu üstlenmeye, ölüm sebebi ve şartlarının belirlenmesi için eksiksiz ve şeffaf bir soruşturma yürütmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"UKRAYNALI KURBANLARA TAZMİNAT ÖDEYİN"

Navalny'nin ölümü ve öncesinde maruz bırakıldığı muamelelerin Rusya'nın siyasi mahkumlara, muhaliflere ve insan hakları savunucularına yönelik muamelelerinin belirtisi olduğu ifade den bir açıklamada, "Rusya'yı Ukrayna'ya yönelik hukuka aykırı saldırıların sorumlularından hesap sormaya, kurbanlara tazminat ödemeye, Ukrayna devleti ve onun sivil halkına karşı işlenmiş olan suçların hesabını vermeye çağırmaktayız" sözleri kullanıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar