Piyasalar açıldıktan dakikalar sonra, dolar fırladı!

Piyasalar açıldıktan dakikalar sonra, dolar fırladı!
Gece saatlerinde 9,85 ile yeni rekorunu kıran dolar, sabah saatlerinde 9,73'e kadar geriledi. Dolar, piyasaların açıldığı saatlerde yükselişe geçerek 9,82'ye fırladı.

Dolar/TL kuru gece Asya piyasalarında tarihi rekoru olan 9,85'i gördü. Sabah saatlerinde gerçekleşen hafif gerileme ile 9,73'e kadar gerileyen dolar piyasaların açılmasının ardından dakikalar içinde 9,82 seviyelerine çıktı. Euro ise tarihi zirvesini gece saatlerinde 11,47'ye çıkardıktan sonra, sabah saatlerinde 11,40 seviyelerinde hareket ediyor. Geçen hafta Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından Euro'da rekor 11,25'e fırlamıştı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Merkez Bankası tarafından alınan 200 baz puanlık beklenmedik faiz kararı sonrasında; Türk Lirası, dolar ve Euro karşısında tüm zamanların en zayıf seviyelerini gördü.

Dolar/TL 9,6662 ile tarihi zirvesini görmesinin ardından haftayı 3,86 yükselişle haftalık kapanış rekoru olan 9,6146'dan kapattı. Hafta içerisinde 11,25’in üzerini gören Euro/TL haftayı 11,19 seviyesinden tamamladı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar