Piyasa uzmanı Tuna Kaya, gram altının 2200 lira olacağı net tarihi açıkladı

Piyasa uzmanı Tuna Kaya, gram altının 2200 lira olacağı net tarihi açıkladı
Daha önce gram altının 2023 sonunda 3 bin lira olabileceğini söyleyen ekonomist Tuna Kaya, altınla ilgili dikkat çeken yeni bir açıklamada bulundu. Kaya, gram altının 2 bin 200 lira olacağı tarihi duyurdu.

Küresel para ve kıymetli maden piyasalarında dalgalanmalar hakim. ABD Merkez Bankası (FED) toplantısının yaklaşması ve FED yöneticilerinin şahin tondaki açıklamaları bir süredir piyasaları olumsuz etkiliyor.

TGRT Haber’de Yatırım Uzmanı Tuna Kaya, yıl sonu ve 2024 yılına ilişkin altın, gümüş ve Bitcoin için hedef fiyatları açıkladı.

Kaya, "Petrol fiyatlarında 88.60 dolar seviyesi var. Burası tehlikeli bir bölge” diyen Kaya, bu bölgenin yukarı yönlü aşılması halinde fiyatların 98.46 seviyesine kadar gidilebileceğini söyledi. Çin’deki daralmanın petroldeki verileri aşağıya çektiğinin altını çizen Kaya, şunları söyledi: “Hem ABD hem de Avrupa ülkeleri enflasyonun artmaması için petrol fiyatlarının düşmesini istemiyorlar. Petrol 70 dolar altına zor düşer. Brent petrolün fiyatının artması Türkiye’de cari açığın artmasında katalizör görevi görür ve pompa fiyatlarını etkiler" dedi.

Altın ve gümüşün kıymetli ve sınırlı varlıklar olduğunun altını çizen Kaya, şunları söyledi:

“Gümüşe talep artıyor, özellikle güneş panellerinde gümüş kullanılıyor. Bu yüzden hak etmediği bir yerde duruyor şu an. Bu yıl gümüşü 40-50 dolar bandında bekliyordum. Parasal sıkılaşma süreci bitmediğinden altın ve gümüş baskılanıyor. Ons alltında 2.000 dolar eşiği aşılırsa 2024 yılında yatırımcının yüzünün güleceğini düşünüyorum. Altında sıçrama dönemine girdik. Ons altında 6.000 ila 9.000 arasına götürecektir. Gram altın hedefim yıl sonu itibariyle 2.000-2.200 lira arasında.”

BİTCOİN NE KADAR OLACAK?

Kaya, "ABD borsası Bitcoin ITF’lerini erteledi, iptal etmiyor ama erteliyor” diyen Kaya, 2024’te ITF’lerin onaylanması ve Fed’in faiz indirecek olmasının Bitcoin’de yükseliş getireceğini söyledi. Bitcoin’in destek bölgesi olan 26 binli seviyelere yeniden geldiğinin altını çizen Kaya, “Uzun dönem açısından kripto varlıklara yatırım yapılabilir. Bitcoin, Ethereum ve öncü altcoinlere yatırım yapılabilir. 2024 yılında 150 bin ila 200 bin dolar seviyesine bitcoinde öngörüyorum" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar