Pirincin kurtlanmasını önleyen mucize yöntem! Birkaç tutamı yeterli

Pirincin kurtlanmasını önleyen mucize yöntem! Birkaç tutamı yeterli
Türk mutfağında olmazsa olmazlardan biri olan pirincin kurtlanmasını önlemek aslında çok basitmiş. Peki pirinç kurtlanmadan nasıl saklanır. İşte pirincin kurtlanmasını önleyen tüyo...

Çorbalarda, tatlılarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılan pirinç kurtlanmadan nasıl saklanır. Pirincin kurtlanmasını önlemek için birkaç tüyo araştırdık sizler için. Bundan sonra her pirinç aldığınızda mutlaka deneyin.

Pirinç gibi bakliyatları serin ve kuru yerde saklamak önemlidir. Siz ne yaparsanız yapın, hangi önlemleri alırsanız alın bunlara rağmen pirinçleriniz hala kurtlanıyorsa bu etkili yöntem sayesinde bir daha asla kurtlanmayacak.

İşte pirincin kurtlanmasını önleyen etkili yöntem…

PİRİNÇ KURTLANMADAN NASIL SAKLANIR?

Pirinç, nemli bölgelerde çabucak kurtlanan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle pirinci mutlaka serin, kuru ve ışık almayan alanlarda saklamanız gerekir. Bunların yanı sıra pirinci mutlaka bez torbalarda veya cam kavanozlarda saklamalısınız. Eğer cam kavanozda saklayacaksınız birkaç tutam tuz serpiştirebilirsiniz.

Pirincin kurtlanmasını önleyen en etkili yöntem ise şüphesiz, sarımsak yöntemidir. Pirinci muhafaza edeceğiniz bez torba veya cam kavanozun içine atacağınız birkaç diş sarımsak, pirincin kurtlanmasının önüne geçen en etkili yöntemdir. Artık, pirinçleriniz kurtlanmayacak.

kurtlanan-pirinc-nasil-ayiklanir-ltf3-cover.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar