PİKTES öğretmenleri, seyyanen zam talebiyle gündemde

PİKTES öğretmenleri, seyyanen zam talebiyle gündemde
Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)" öğretmenleri, geçici koruma altındaki çocukların eğitimini sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir projedir. Ancak, bu öğretmenler hak ettikleri zamlı maaşları alamadıklarını ifade ediyorlar. Yaklaşık 3,200 öğretmenden oluşan PIKTES öğretmenleri, diğer meslektaşlarına göre çalışma koşullarında farklılıklar olduğunu belirterek seyyanen zam talebinde bulunuyorlar.

Sinan ŞAHİN/Günboyu

PIKTES projesi, Türkiye'de geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemi içerisinde entegrasyonunu desteklemeyi amaçlayan bir inisiyatiftir. Bu bağlamda, Suriyeli öğrencilere eğitim sunmak üzere atanmış olan öğretmenler, projenin temel unsurlarından birini oluşturuyorlar. Ancak, bu öğretmenler diğer meslektaşlarına oranla farklı çalışma koşullarına sahip olduklarını dile getiriyorlar.

Seyyanen zam, genel zam oranlarından bağımsız olarak belirli bir meslek grubuna veya sektöre yönelik olarak verilen sabit miktarlı zam anlamına gelir. PIKTES öğretmenleri, çalışma koşullarındaki farklılıkları göz önünde bulundurarak seyyanen zam taleplerini dile getiriyorlar.


YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar