Kırmızı ette bir fiyat sabitleme daha: İşte o marketler

Kırmızı ette bir fiyat sabitleme daha: İşte o marketler
Son günlerde artan fiyatıyla gündem olan kırmızı etle ilgili ramazan ayına özel bir fiyat sabitleme gelişmesi daha yaşandı. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, dana kıymanın kilogram fiyatının 190 TL'ye, dana kuşbaşının kilogram fiyatının ise 210 TL'ye sabitlendiğini duyurdu.

23 Mart Perşembe günü başlayacak Ramazan ayı öncesinde yüksek et fiyatları gündem olmuştu. Et ve Süt Kurumu fiyat sabitleme kararı alarak vatandaşa ekonomik fiyatla et ulaştırılacağını açıklamıştı. Kırmızı ette fiyat sabitleme konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

PERDER ÜYESİ MARKET VE KASAPLARDAN KIRMIZI ET KARARI

44 üye ve 2 bin 140 mağazanın bağlı olduğu İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER)''nin kampanyaya katılan üyeleri, dana kıymanın kilogram fiyatını 190 TL, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL olarak satacak.

20 Mart''ta çalışmalarına başlayan ve kampanyaya dahil olan İstanbul PERDER üyeleri, fiyatları sabitlenen et ürünlerini ramazanın ilk günü itibariyle tüketicilerle buluşturacak. Ramazan ayı için getirilen sabit fiyat uygulamasının ramazan sonrası da devam etmesi bekleniyor.

Türkiye''yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından et fiyatlarında 30-40 TL yükseliş olduğuna dikkat çeken ve ramazana özel talep artışı nedeniyle fiyattaki yükselişin devamının olabileceğini belirten Güzeldere, şunları söyledi:

"Dernek olarak bu tür fiyat artışlarını takip ederiz. Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptığımız çalışmalar neticesinde İstanbul özelinde, yerel perakendecilerimize, vatandaşlarımıza ramazan boyunca avantajlı et ulaştırmak için çaba içerisine girdik. İstanbul PERDER olarak, ramazan itibarıyla dana kıymanın kilogram fiyatını 190 TL''den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL''den satışa sunuyoruz. Böylece fiyatlarımızı hem geri çekmiş hem de sabitlemiş oluyoruz."

ETTE SABİT FİYATA UYGULAMASINA KATILACAK MARKET VE KASAPLAR

İstanbul''da ette sabit fiyat kampanyasına katılacak üye marketleri şöyle sıraladı:

"Gökkuşağı Market, Örnek Market, Show Market, Nar Market, Birmar, Onur Gıda, Grosper Market, Biçen Market, Happy Center, Kim Market, Onur Market, Anpa Gross, Snowy Ulu Kardeşler, Mopaş Market, Çağrı Market, Hakmar, Özkuruşlar Market, Üçler Market, Sarıyer Market, İdeal Market, Altun Market, Paşalı Market."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar